skip to Main Content
Induo distribuerar såväl routrar som abonnemang för Net 1s NMT450-nät med fokus på det utbud av M2M-abonnemang som är knutet till Net 1s nät. Här ger vi en översikt som omfattar det nät, de frekvenser och abonnemang som Net 1 erbjuder så att du kan bilda dig en uppfattning om de fördelar som nätet erbjuder.

Robust 4G-nät för applikationer som kräver mer

Net 1s nät kommunicerar via 450 MHz bandet, där når signalerna långt och nätet täcker därigenom större yta per basstation än andra mobilnät. Net 1s LTE-nät har en lång räckvidd via högmaster, nätet täcker över 95 procent av Sveriges yta. 450 MHz-frekvensen ger tre gånger större täckningsområde per sändare än 900 MHz där många andra GSM, 3G och 4G nät arbetar.

Frekvenser når långt

Nätet täcker hela tolv gånger större täckningsområde per sändare än 3G och GSM på frekvensbanden 1800 och 2100 MHz. 450 MHz ger också bättre vågutbredningsegenskaper i kuperad terräng, därtill når frekvenserna lättare genom väggar vilket ger bättre täckning inomhus än 3G och 4G tekniker på högre frekvensband.

För hårt väder

Net 1s nät bygger på Teracoms infrastruktur vilket gör att nätet är rustat för en extrem vädersituation. Flertalet av Net 1s basstationer är utrustade med dieselaggregat som klarar en veckas strömavbrott utan påfyllning av diesel. Fyller man på diesel, ja då klarar man ytterligare en veckas strömlöshet. Ett exempel är när stormen Dagmar drog in över Sverige under jul- och nyårshelgen 2011 och gjorde delar av Sverige strömlöst. Under stormen slogs kraftförsörjningen till basstationer för mobilt bredband och telefoni ut runt om i landet och de basstationer med begränsad batteribackup, anpassade att klara kortare elavbrott, drabbades hårdast. Detta skapade problem hos de flesta operatörerna för mobilt bredband men Net 1 klarade stormen med i stort sett bibehållen täckning.

Net 1 router i ödemark

Hårdvara för Net 1

Vi har tre olika routrar för Net1s nät, LR77 v2, SmartFlex och SmartMotion. Förenklat kan man säga att LR77 v2 och SmartFlex har stöd för en operatör, Net 1, och SmartMotion har stöd för två operatörer, Net 1 och ytterligare en valfri 3G/4G-operatör, i hot standby. Denna router kan automatiskt växla mellan två operatörer baserat på de förutsättningar du önskar, det kan ske automatiskt om hastigheten i nätet blir för långsam, om routern tappar kontakten med basstationen eller om signalen från basstationen går under ett gränsvärde som du bestämt.

Routrarna kan utrustas med wifi och ett antal tillvalsportar, till exempel RS-232/-485, MBUS, Ethernet eller olika typer av I/O-signaler.

Hastigheter och kapacitet

4G routrarna för Net 1 i vårt utbud erbjuder stabil uppkoppling. Via ”vanlig 4G”, som erbjuds som alternativ uppkopplingsväg i Bivias-modellerna, så kan hastigheter på upp till 100 Mbit/s nås genom stöd för LTE.

Abonnemang

Net 1 har ett antal olika abonnemang som du kan teckna via oss, dessutom använder AddSecure Net 1s nät för sitt Mobiflex 450. Du kan beställa fast IP-adress för 30 kr per månad till ditt abonnemang, något som även erbjuds via AddSecure. Det finns även olika varianter på VPN-lösning, även om du såklart också kan använda våra routrars VPN-stöd.

Routrar Net1
 • Encore Networks EN-2000 LTE450

  Encore Networks EN-2000 LTE450

  EN-2000 är en router med både avancerade säkerhetsfunktioner och brandvägg. Dubbla nätverksportar som standard, extremt kraftfull wifi som tillval. Fjärrkonfigurations- och övervakningsprogramvara med enastående funktioner. Plastkapsling av bordsmodell, metallkapsling...
 • Out of Stock
  Advantech SmartFlex LTE450

  Advantech SmartFlex LTE450

  Produkten har utgåttSmartFlex är en tålig router för LTE450, Net1s 4G nät, framtagen för att emotstå påfrestningar. Net1 routern klarar tuffa tag, temperaturvariationer som vibrationer. En robust router för...
Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök