skip to Main Content
Många operatörer har begränsning för hur stor datamängd man kan använda på sitt abonnemang. Ofta ges möjlighet att skicka ett SMS för att utöka sin datamängd men om SIM-kortet är inmonterat i en router, ja då blir det svårt att lösa det, eller? Inte riktigt alltid, vi har en lösning som fungerar med alla routrar från Conel/ Advantech B+B SmartWorx.

Konfiguration av start-up scriptsMed denna enkla lösning kan du lägga in ett script som automatiskt skickar ett nytt påfyllnings-SMS när datamängden håller på att ta slut. För att lägga till ett script i din router måste du logga in i administratörsgränssnittet och gå in under Configuration/Startup Script, där kan du skriva in script som exekveras när routern startar upp. Det finns en rad olika färdiga script som andra användare och tillverkaren utformat och du har också möjlighet att själv skapa script

Script att fylla på datamängd

Nu var det ju datamängden vi skulle fokusera på så här är ett exempel som fyller på datamängd genom att skicka en text via SMS till operatören. Tänk på att ändra datamängd, texten i SMS-et och numret du skickar till, i exemplet används  +420123456789 och texten 50M men det kan alltså lika gärna vara 4466 och 50GB eller vad nu operatören för nummer och du har för önskemål.

Parametern att ändra är ”$DATA” -ge ”50000” som anger datamängd till den limit man vill ha innan första påfyllning, sätter man 48000 och har 50000 på kortet får man en liten marginal. På detta sätt blir routern självpåfyllande när datamängden tar slut.

sleep 120
while true
do
RX=$(cat /var/ppp/stats.sim1 | awk ”/^Rx Data/ ”’{ print $12 }’)
TX=$(cat /var/ppp/stats.sim1 | awk ”/^Tx Data/ ”’{ print $12 }’)
DATA=$(($RX + $TX))
if [ ”$DATA” -ge ”50000” ]; then
led on
gsmsms +420123456789 ”50M”
sleep 10
service ppp stop
sleep 5
rm /var/data/system/stats
sleep 5
service ppp start
else
led off
sleep 3600
fi
done

Fler exempel finns i scriptmanualen för routrarna, den kan du hämta här, du kan också läsa mer om scripten i respektive routers manual.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök