skip to Main Content
AKKR8 är i första hand en IoT-sensor som i tempstyrningspaketet kan användas för att mäta temperatur och agera vid temperaturavvikelser. Många inställningar i enheten sköts via mydevices.cloud, vår IoT-plattform. Som standard söker enheten efter inställningar från mydevices.cloud vid varje anslutning. Om du vill söka efter dem mer sällan (för att spara batteri eller datatrafik) kan du använda den här guiden för att ställa in det.

Minska antalet uppdateringar

Enheten söker som standard efter uppdateringar av sina inställningar, men det är en tidskrävande process som drar en del extra batteriet vid varje anslutning. Därför kan du antingen a)inaktivera den (helst efter att ha ställt in alla parametrar du behöver ställa in från plattformen) eller b) ställa in antalet uppladdningar som måste utföras innan enheten söker efter en uppdatering av sina inställningar, eller en kombination av ovanstående. Låt oss förklara vidare.

Alternativ a är att du kan enkelt aktivera/inaktivera uppdateringarna med en bygel av två PINs på kretskortet. Om denna bygel är enligt bilden nedan, alltså inte finns på kortet, kommer enheten aktivt att leta efter uppdateringar från plattformen vid varje uppladdning. Detta är defaultläge för enheten.

Men om den är enligt bilden, alltså byglad mellan de två stiften på kortet, kommer den att bortse helt från uppdateringar.

Alternativ b bygger på att inte läsa över uppdateringar vid varje uppladdning, för att spara ström, bra om du vill kunna ändra enhetens inställningar ibland, men också spara ström. Först och främst måste din enhet ha möjligheten att hämta uppdateringar genom att bygeln på kretskortet sitter på plats:

Om ditt paket har funktionen att skippa uppdateringar vid valfritt antal uppladdningar kan du ställa in frekvensen på dashboarden på din inställningssida på mydevices.cloud. Om du inte kan se den här inställningen är din enhet inte konfigurerad för att använda den här funktionen (tyvärr).

uppdateringar

Om du t.ex. ställer in den på 2 kommer enheten att kontrollera om den har uppdaterade inställningar att hämta varannan start (första starten: kontrollera om det finns data att hämta, andra starten: kontrollera inte om det finns uppdateringar, tredje starten: kontrollera om det finns uppdateringar). Om du sätter värdet till 0 kommer enheten att kontrollera om det finns uppdateringar varje anslutning. Observera att detta värde baseras på antalet starter, inte uppladdningar. Om du använder inställningen för att lagra mätvärden kan du därför behöva räkna litet för att få rätt värde.
Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök