skip to Main Content
Klimatpaket expand är ett nyckelfärdigt koncept för övervakning av luftfuktighet och temperatur. Paketet innehåller en gateway och flera trådlösa sensorer för att kunna mäta temperatur och luftfuktighet inomhus eller utomhus. Enheten kopplar upp sig via mobilnätet, så du är igång på några minuter med att hämta mätdata. Du måste själv komplettera med ett SIM-kort för din gateway.

I samband med leverans skickas ett mail ut till er med de uppgifter som vi behöver för att registrera er enhet i ett konto i vår molnplattform. I välkomstmailet hittar du dina temporära inloggningsuppgifter.

Med Klimatpaket Expand kan vi placera ut enheterna på en ritning eller planlösning baserat på er lokals utseende. Som en del av skapandet av ert konto kommer vi behöva en ”jpg” eller ”png” bild. Efter vi har fått er ritning eller bild så kan vi sätta i gång och placera ut enheterna där ni vill ha dem placerade på kartan. Så här kan det se ut när vi är klara (på bilden nedan är det fler sensorer utplacerade än som ingår i grundpaketet).

Kontor översikt

I guiden nedan använder vi två begrepp som kan vara nya för dig. Widget avser en inramad ruta i användargränssnittet där en visst typ av information visas, exempelvis temperaturvärden. Dashboard avser en samling av widgets, en hemskärm med alla widgets samlade.

Första steget är att du packar upp din gateway och installerar enligt denna guide. Placera ut enheterna i närheten av gatewayen och låt dem rapportera in under några minuter innan du tittar på plattformen.

Steg 1:Gå till mydevices.cloud.

mydevices cloud

Steg 2: Aktiveringsmail

När du beställt enheter av oss kommer du att få ut ett mail där du skall registrera din mailadress som skall kopplas till kontot. Därefter skickas en aktiveringslänk till denna mailadress. När du klickar på aktiveringslänken i mailet så kommer du att behöva välja ett eget lösenord och logga in på ditt konto. Var noga med att kolla din skräppost ifall dessa mail inte dyker upp.

Lösenord kan du själv återställa, men att ändra din mailadress är något vi behöver administrera, kontakta då vår support.

Vi kan även på begäran skapa upp flera användare, till och med användare med olika rättigheter. Du kan alltså få en inloggning till dina kunder eller hyresgäster, och en egen inloggning.

Steg 3: logga in
I samband med din beställning får du ett aktiveringsmail till den mailadress du angett till oss. I det mailet anger du själv lösenord för att accessa ditt konto.
Steg 4: Systemöversikt

Kontor översikt 2

I den vänstra widgeten kan du se en ritning med enheterna som ingår i ditt paket. Varje ”termometer” på ritningen motsvarar en separat enhet i ditt paket och den visar den senaste mätningen från respektive sensor. Ikonen har tre olika färger: grön, gul och röd. Grön visas under +25°C, Gul +25-30°C röd när det blir +30°C och över. Om du vill ändra dessa gränser kan vår support hjälpa till med det.
Steg 5: Adress
Ändra positionI widgeten för enhetens position kan man byta position för enheten på kartwidgeten så den visas där den verkligen är installerad, något som inte sker automatiskt. Om man klickar på den vänstra symbolen, hålkorset, så kommer plattformen använda den aktuella devicens position. Detta kan vara din dator, surfplatta eller telefon. Praktiskt när man vill placera ut enheten på en karta när man är i fält. Klicka på bocken så kommer positionen att lagras, eller krysset för att ångra.
Steg 6: Larmwidget

I larmwidgeten kommer detaljerad larminformation att visas om enheten detekterar att temperaturen har stigit över ett gränsvärde. Larm kommer att rapportera till den email adress du angav vid beställning. Man kan se vilken tid larmet har skapats och vilken sensor som rapporterade in den avvikande temperaturen.
Steg 7: Enhetsöversikt

Kontorsöversikt

I nästa widget, ”detaljerad info” hittar du detaljerad information från dina enheter(sensorer) som är samlade på ett ställe. Ifrån vyn ovan, klicka på ”Kontor” så kommer du vidare till nästa dashboard med samlad information om det objektet, den adressen eller lokalen. Här kan du se data och historiken från varje sensor. Du kan skrolla ned i ”Snabböversikt”-widget ifall du har många sensorer installera för att kontrollera data de har skickat. Sensorerna använder bluetooth för att skicka data och mycket låg energiförbrukning och därför skickar den data var 10 sekund för att hålla sig uppkopplade. Data kommer dock bara att skickas till plattformen var 30 minut för att spara datatrafik på SIM-kortet. Batteritiden för varje sensor är lång, enligt tillverkaren räcker den upp till 10 år.

Under ”Temperatur Trend” hittar du de senaste mätningarna för temperatur, ”Luftfuktighet Trend” visar historiken för luftfuktighet.

Steg 8: Auditlogs
Auditlogs visar allmän historik om ditt konto, din enhet och din dashboard. Här kan man se vem och vad har gjorts från den dagen enheten, dashboard och konto har skapats.
Steg 9: Profil

profil

Uppe till höger vid ditt användarnamn finns en meny man kan komma till och där finns två val man välja:
Profile – här kan man välja språk, byta lösenord, välja vilken dashboard ska användas som hem dashboard när du loggar in.
Logout – används för att logga ut från konto och komma tillbaka till mydevices.cloud hemsida.

Om du har ytterligare frågor, kontakta vår support:

Till vårt supportformulär

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök