skip to Main Content
Klimatpaket mini innehåller en klimatsensor som ansluts till mobilnäten och drivs på ett laddningsbart batteri. Enheten kan även användas fast ansluten till ström om du inte vill ladda vid behov.

I samband med leverans skickas ett mail ut till er med de uppgifter som vi behöver för att registrera er enhet i ett konto i vår molnplattform. I välkomstmailet hittar du dina temporära inloggningsuppgifter. I guiden nedan använder vi två begrepp som kan vara nya för dig. Widget avser en inramad ruta i användargränssnittet där en visst typ av information visas, exempelvis temperaturvärden. Dashboard avser en samling av widgets, en hemskärm med alla widgets samlade.

Första steget är att du packar upp din sensorenhet märkt AKKR8.

Steg 1:Gå till mydevices.cloud.

mydevices cloud

Steg 2: Aktiveringsmejl

När du beställt enheter av oss kommer du att få ut ett mail där du skall registrera din mailadress som skall kopplas till kontot. Därefter skickas en aktiveringslänk till denna mejladress. När du klickar på aktiveringslänken i mejlet så kommer du att behöva välja ett eget lösenord och logga in på ditt konto. Var noga med att kolla din skräppost ifall dessa mail inte dyker upp.

Lösenord kan du själv återställa, men att ändra din mailadress är något vi behöver administrera, kontakta då vår support.

Steg 3: logga in
Skriv in mejladressen och lösenordet ni har fått från oss i välkomstmailet. Så här kommer det att se ut när du har loggat in:

dashboard mydevices cloud

Steg 4: Enhetsöversikt

enhetsöversikt

Enhetsöversikten visar:
enhetens namn
batterinivå om batteri används
signalstyrka i anslutningen
uppkopplingsstatus visar att enheten är uppkopplad och fungerar
matningsspänning visar spänning
sensorfel visar om det finns något läsfel i enheten
firmware version visar mjukvaruversion
senaste anslutning visar tid när enheten var senast var ansluten och rapporterade data
typ av uppkoppling visar på vilket sätt enheten är uppkopplad
Steg 5: Kartan

device-positionKartan visar området där enheterna befinner sig. Denna widget fungerar som en vanlig Google Maps-applikation. Du kan skrolla, flytta runt kartan och om man håller muspekare över ikonen med termometer så kommer det att visas ett pop-upfönster med information från sensorn och nuvarande position latitud och longitud). Denna funktion gör att man själv kan sätta ut enheterna på en karta där de befinner sig, mer om det senare.

Temperatur och luftfuktighet visar den senaste mätningen från enheten som skickats. Enheten är inställd på att mäta med vissa intervall som kan ändras väl enheten är ute i fält. Kontakta support om du behöver hjälp med det.

Steg 6: Position
Ändra positionI widgeten för enhetens position kan man byta position för enheten på kartwidgeten så den visas där den verkligen är installerad, något som inte sker automatiskt då enheten saknar GPS. Om man klickar på den vänstra symbolen, hålkorset, så kommer plattformen använda den aktuella devicens position. Detta kan vara din dator, surfplatta eller telefon. Praktiskt när man vill placera ut enheten på en karta när man är i fält. Klicka på bocken så kommer positionen att lagras, eller krysset för att ångra.
Steg 7: Temperatur
temperaturerTemperatur visar den senaste temperaturen som skickats. Widgeten ändrar bakgrundsfärg vid olika förutsättningar. Normal visas med grön färg och rött när temperaturen har överstigit viss gräns. Widgeten ändrar färg vid viss temperatur för att du lättare skall kunna se om något är fel. Detta gör det lättare att överblicka vad som händer när man använder mobila enheter.
Steg 8: Temperaturtrender

temperaturtrenderTemperaturtrend visar temperatur från alla sensorer och man kan ställa in hur lång tid bak den visar. Det går att visa olika tidsintervall för data. Om du klickar på klocksymbolen så kan du ändra tidsintervallet. Då är det lätt att följa temperaturmätningar och se mätningar upp till 30 dagar tillbaka i realtid.

När du öppnar upp inställningarna för tidsintervall kommer ett popupfönster att dyka upp, se mer nedan!

Realtime visar mätvärden i realtid. Du kan ställa in hur du vill att tidsintervallet skall visas i diagrammet från 1 minut till 30 dagar tillbaka. Detta gör att du kan se historiken på med upp till en månad tillbaka. Glöm inte att trycka på Update för att uppdatera och spara ändringarna.

temperaturdiagram

Du kan trycka på History för att byta till inställningar som visar historiken för mätvärden för en specifik dag, vecka eller månad beroende hur du ställer in inställningarna. Glöm inte att tryck på Update för att uppdatera och spara ändringar.

När du har använt historikfunktionen så behöver du ändra tillbaka till Realtime för att mätvärden ska visas korrekt och uppdateras vid varje mätning.

Steg 9: Luftfuktighet
LuftfuktighetstrenderNästa widget visar Luftfuktighet. Den här widgeten fungerar på samma sätt som temperaturwidgeten vi beskrev ovan. Normalvärdet visas med ljusblå färg, röd färg visas när värden på luftfuktighet under- eller överstigit gränsvärdena. Normalvärde för luftfuktighet är 40-60%.
Steg 10: Luftfuktighetstrender
Luftfuktighetstrenden fungerar enligt samma princip som temperaturtrenden. Här gäller även samma princip om du vill se realtid eller historiska värden. Glöm inte att ändra tillbaka till Realtime för att mätningarna ska visas korrekt i widgeten.
Steg 11: Batterinivå

BatterinivåBatterinivån visar status för batteri om du har ett batteri installerat på enheten. Färgen på batterinivån kommer att bytas från grön till rött beroende på hur många % av laddning som finns kvar i batteriet.

OBS! Du får under inga omständigheter byta batterityp i enheter som har inbyggd laddare. Endast litiumjonceller kan laddas med den inbyggda laddaren. Du får inte använda andra batterier än de som levererats av oss, det utsätter dig och din omgivning för brandfara.

Steg 12: Larmwidget

I larmwidgeten kommer detaljerad larminformation att visas om enheten detekterar att temperaturen har stigit över ett gränsvärde. Larm kommer att rapportera till den email adress du angav vid beställning. Man kan se vilken tid larmet har skapats och vilken sensor som rapporterade in den avvikande temperaturen.
Steg 13: Auditlogs
Auditlogs visar allmän historik om ditt konto, din enhet och din dashboard. Här kan man se vem och vad har gjorts från den dagen enheten, dashboard och konto har skapats.
Steg 14: Profil

profil

Uppe till höger vid ditt användarnamn finns en meny man kan komma till och där finns två val man välja:
Profile – här kan man välja språk, byta lösenord, välja vilken dashboard ska användas som hem dashboard när du loggar in.
Logout – används för att logga ut från konto och komma tillbaka till mydevices.cloud hemsida.

Om du har ytterligare frågor, kontakta vår support:

Till vårt supportformulär

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök