skip to Main Content

Komigång med RUTX09

Teltonikas routrar i RUTX-serien består av nätverksroutrar och 4G-routrar. Denna guide omfattar 4G routrarna RUTX09, RUTX11, RUTX12 och RUTX14. Dessa routrar har fyra nätverksportar (3xLAN samt 1xLAN/WAN). RUTX11, RUTX12 och RUTX14 har inbyggd wifi och inbyggd bluetooth, samt GPS, RUTX09 saknar Bluetooth och Wifi. Routern kan konfigureras på en mängd olika sätt, här beskriver vi grunderna.

Komigång med Teltonika RUTX09/RUTX11/RUTX12/RUTX14 routrar

Vill du sätta igång med din router så är det hela ganska enkelt, följ bara guiden här nedan för att komma igång med routern.

Steg 1: Ta ut släden för SIM-kortet genom att föra in den medföljande SIM-kortsutpetaren (1) i hålet på bilden. Sätt i ditt SIM-kort i släden och tryck tillbaka släden in i routern enligt bilden. Routern har stöd för två SIM-kort, men testa gärna med ett SIM-kort först innan du sätter i det andra.

Montera SIM-kort RUTX09
Se till att du har PIN-koden avstängd på SIM-kortet, detta kan du enklast göra genom att sätta in SIM-kortet i en telefon och deaktivera PIN-kodslåset. Normalt har M2M-abonnemang eller telematikabonnemang ingen kod aktiverad.

Steg 2: Montera LTE- och WiFi-antennerna på sina antennkontakter. Anslut nätadaptern till uttaget på enhetens frontpanel. Anslut sedan den andra änden av nätadaptern till ett vägguttag.
Steg 3: Anslut till enheten trådlöst (gäller endast RUTX11) (SSID: RUTX11_****) eller använd den medföljande Ethernet-kabeln, mer om detta nedan.
Steg 4: Starta din webläsare och skriv in routerns IP-adress 192.168.1.1 i webläsarens adressfält, http://192.168.1.1

Använd följande inloggningsinformation när du uppmanas till autentisering (gäller routrar tillverkade innan 202208):
rutX09 login
För routrar med senare tillverkningsdatum finns unika lösenord på enhetens informationsetikett/gravering under routern.

Får du inte kontakt med routern? Det vanligaste felet är att datorn inte är inställd på en IP-adress som börjar med 192.168.1.X

För alternativa sätt att ansluta till din router, se vidare längst ned på sidan.

Steg 5: När du är inloggad kommer du att bli ombedd att ändra ditt lösenord av säkerhetsskäl. Det nya lösenordet måste innehålla minst 8 tecken, inklusive minst en stor bokstav, en liten bokstav och en siffra.

Detta steg är obligatoriskt och du kommer inte kunna interagera med routern innan du ändrar lösenordet. Skriv ned detta lösenord någonstans, det vanligaste supportärendet är just glömt lösenord.

När du ändrar routerns lösenord startar konfigurationsguiden. Konfigurationsguiden är ett verktyg som används för att konfigurera några av routerns huvudparametrar.

Steg 6: Kontrollera anslutningen genom att gå till Status → Nätverk och var uppmärksam på signalstyrkan. För att maximera prestanda, försök att justera antennerna eller ändra platsen för din enhet för att uppnå bästa signalförhållanden

Du kan hitta information om signalstyrka här.
rut950 signalstyrka

Steg 7: Nu kan du göra övriga inställningar i routern, normalt behöver du bara ändra inställningar relaterade till din applikation, APN ställs normalt in automatiskt.

Om du vill ansluta via wi-fi gör så här. Aktivera den trådlösa nätverksanslutningen (gå till Start → Kontrollpanelen → Nätverk och Internet → Nätverks- och delningscenter. I den vänstra panelen klickar du på länken Ändra adapterinställningar. Högerklicka på Trådlös nätverksanslutning och välj Aktivera).
rutX09 konfigurera din windows dator
Installera trådlös nätverksadapter på din dator (högerklicka på Trådlös nätverksanslutning och välj Egenskaper. Därefter väljer du Internet Protocol Version 4 (TCP/IP) och klickar på Egenskaper).

Välj Hämta IP-adress och Hämta DNS-serveradress automatiskt om de inte är markerade. Klicka på OK.
rutX09 dns inställningar
Högerklicka på Trådlös nätverksanslutning och välj Anslut för att se tillgängliga trådlösa nätverk.
aktivera wifi i datorn för konfiguration av RUT950
Välj det trådlösa nätverket RUTX11_**** från listan och klicka på Anslut. Ange WiFi-lösenordet som finns på enhetens etikett.

Logga in i enheten, se ovan.
rut950 anslut wifi

Om du har ytterligare frågor, kontakta vår support:

Till vårt supportformulär

Q: Hur konfigurerar man RUTX09/RUTX11/RUTX12/RUTX14?
A: RUTX09 ansluts till din dator via nätverkskabel, RUTX11/RUTX12/RUTX14 kan anslutas via wifi. Du kan konfigurera från en PC eller mac exempelvis. Du gör all konfiguration via webläsaren.

Q: Vad är standard IP-adressen för RUTX09/RUTX11/RUTX12/RUTX14?
A: Den levereras fabriksinställd till 192.168.1.1

Q: Vad är lösenordet till RUTX09/RUTX11/RUTX12/RUTX14?
A: Tidigare var det admin01, något du rekommenderades ändra första gången routern spänningssätts. Numera finns på enhetens informationsetikett/gravering under routern.

Q: Vad är det för SIM-kort i RUTX09/RUTX11/RUTX12/RUTX14?
A: Routern har ett SIM-kort i storleken FF2

Q: Måste man skruva fast alla 4G-antenner?
A: Du behöver inte det, bara main behövs. Dock: med bara main ansluten får du lägre hastighet.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök