skip to Main Content

Komigång med RUT950/RUT951

Denna instruktion gäller för Teltonika RUT901 Teltonika RUT950  samt  Teltonika RUT951.  För RUT955 och RUT956 finns en separat instruktion. Dessa routrar har fyra nätverksportar (3xLAN samt 1xLAN/WAN). Routern har inbyggd wifi och inbyggd 4G-modul (4G-modem). Routern har möjlighet att skicka data via WAN-porten och använda 4G som fail-over om förbindelsen via WAN bryts.

Komigång med Teltonika RUT901/RUT950/RUT951 routrar

Vill du sätta igång med din router så är det hela ganska enkelt, följ bara guiden här nedan för att komma igång med routern.

Steg 1: Ta ut släden för SIM-kortet genom att föra in den medföljande SIM-kortsnålen (1) i hålet märkt 2 på bilden. Sätt i ditt SIM-kort i släden och tryck tillbaka släden in i routern enligt bilden. Routern har stöd för två SIM-kort, men testa gärna med ett SIM-kort först innan du sätter i det andra.
Komigång med Teltonika RUT950

Gör så här:

1. Ta ut SIM-nålen
2. Tryck in SIM-nålen
3. SIM-släden matas ut
4. Sätt i SIM-kortet i släden
5. Tryck in SIM-släden i routern


Se till att du har PIN-koden avstängd på SIM-kortet, detta kan du enklast göra genom att sätta in SIM-kortet i en telefon och deaktivera PIN-kodslåset. Normalt har IoT/M2M-abonnemang ingen kod aktiverad.

Steg 2: Montera LTE- och WiFi-antennerna på sina antennkontakter. Anslut nätadaptern till uttaget på enhetens frontpanel. Anslut sedan den andra änden av nätadaptern till ett vägguttag.
Steg 3: Anslut till enheten trådlöst (SSID: RUT951_****) eller använd den medföljande Ethernet-kabeln, mer om detta nedan.
Steg 4: Starta din webläsare och skriv in routerns IP-adress 192.168.1.1 i webläsarens adressfält, http://192.168.1.1

För routrar med senare tillverkningsdatum än 2208 finns unika lösenord på enhetens informationsetikett/gravering under routern, tidigare enheter har som default admin01 som lösenord.

Får du inte kontakt med routern? Det vanligaste felet är att datorn inte är inställd på en IP-adress som börjar med 192.168.1.X

För alternativa sätt att ansluta till din router, se vidare längst ned på sidan.

Steg 5: När du är inloggad kommer du att bli ombedd att ändra ditt lösenord av säkerhetsskäl. Det nya lösenordet måste innehålla minst 8 tecken, inklusive minst en stor bokstav, en liten bokstav och en siffra.

Detta steg är obligatoriskt och du kommer inte kunna interagera med routern innan du ändrar lösenordet. Skriv ned detta lösenord någonstans, det vanligaste supportärendet är just glömt lösenord.

När du ändrar routerns lösenord startar konfigurationsguiden. Konfigurationsguiden är ett verktyg som används för att konfigurera några av routerns huvudparametrar.

Steg 6: Kontrollera anslutningen genom att gå till Status → Nätverk och var uppmärksam på signalstyrkan. För att maximera prestanda, försök att justera antennerna eller ändra platsen för din enhet för att uppnå bästa signalförhållanden

Du kan hitta information om signalstyrka här.
login to device step 2

Steg 7: Nu kan du göra övriga inställningar i routern, normalt behöver du bara ändra inställningar relaterade till din applikation, APN ställs normalt in automatiskt.

Om du vill ansluta via wi-fi gör så här. Aktivera den trådlösa nätverksanslutningen (gå till Start → Kontrollpanelen → Nätverk och Internet → Nätverks- och delningscenter. I den vänstra panelen klickar du på länken Ändra adapterinställningar. Högerklicka på Trådlös nätverksanslutning och välj Aktivera).
konfigurera din dator steg 1
Installera trådlös nätverksadapter på din dator (högerklicka på Trådlös nätverksanslutning och välj Egenskaper. Därefter väljer du Internet Protocol Version 4 (TCP/IP) och klickar på Egenskaper).

Välj Hämta IP-adress och Hämta DNS-serveradress automatiskt om de inte är markerade. Klicka på OK.
konfigurera din dator steg 2
Högerklicka på Trådlös nätverksanslutning och välj Anslut för att se tillgängliga trådlösa nätverk.
konfigurera din dator steg 3
Välj det trådlösa nätverket RUT951_**** från listan och klicka på Anslut. Ange WiFi-lösenordet som finns på enhetens etikett.

Logga in i enheten, se ovan.
konfigurera din dator steg 4

Om du har ytterligare frågor, kontakta vår support:

Till vårt supportformulär

Q: Hur konfigurerar man RUT950/RUT951?
A: RUT950/RUT951 ansluts till din dator via wifi eller nätverkskabel. Du kan konfigurera från en PC eller mac exempelvis. Du gör all konfiguration via webläsaren.

Q: Vad är standard IP-adressen för RUT950/RUT951?
A: Den levereras fabriksinställd till 192.168.1.1

Q: Vad är lösenordet till RUT950/RUT951?
A: Tidigare var det admin01, något du rekommenderades ändra första gången routern spänningssätts. Numera finns på enhetens informationsetikett/gravering under routern.

Q: Vad är det för SIM-kort i RUT950/RUT951?
A: RUT950/RUT951 har ett SIM-kort i storleken FF2

Q: Måste man skruva fast alla 4G-antenner?
A: Du behöver inte det, bara main behövs. Dock: med bara main ansluten får du lägre hastighet.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök