skip to Main Content
Vi behandlar bara RMA-förfrågningar från kunder som beställt av oss, är varan köpt via en återförsäljare är det dit ni skall vända er med er reklamation. Alla produkter som returneras till oss skall förses med ett RMA-nummer vilket ges efter ansökan om RMA-nummer i formuläret nedan. Därefter återkommer en representant från Induo med ett returnummer/RMA-nummer som är giltigt 30 dagar efter utfärdandet. Att vi utfärdar ett RMA-nummer innebär inte att vi har godkänt er reparation eller ett garantiutbyte.

Grundläggande reparationsvillkor

Induo AB förbehåller sig rätten att avgöra om en produkt som returnerats för garantireparation skall repareras, ersättas av identisk produkt, en likvärdig produkt eller krediteras om produkten utgått ur sortimentet. För produkter som går sönder under garantitiden har vi inte ett utbytesprogram utan produkten skickas till leverantören för reparation.

För produkter utom garanti utgår ingen kompensation om produkten inte kan repareras. Vi förbehåller också rätten att ta ut en felsökningsavgift enligt tillverkarens prislista vid eftergarantireparationer i de händelser leverantören debiterar sådan avgift. Vi debiterar också de faktiska fraktkostnaderna tur och retur till fabriken eller servicestället.

Om ni skickar in en produkt till Induo för åtgärd och denna inte uppvisar de fel ni uppgivit, debiteras ni en felsökningsavgift på 400 kr + moms samt returfrakt.

Vi lämnar bara möjlighet till de kunder som beställt produkten direkt av oss att skicka in produkter för reparation, har du beställt varan av en av våra partners eller beställt varan i ett annat land skall du i första hand kontakta ditt inköpsställe.

Hårdvara utanför garanti

Om din enhet inte omfattas av tillverkarens garanti kan du skicka in din enhet för att få ett kostnadsförslag för din reparation. Detta gäller inte enheter från Teltonika, dessa repareras tyvärr inte längre om enheterna är utanför garanti. Skickas en sådan vidare till oss kan vi inte reparera den och du kommer att debiteras för detta enligt vår minimidebitering. Vår minimidebitering för alla ärenden utanför garanti, oavsett om fel upptäcks eller inte, är 400 kr. Om du vet att din enhet är utanför garanti och skickar in en RMA-begäran kommer vi att debitera 400 kr för felsökning, skriv gärna i din felbeskrivning om du vill bli kontaktad med ett kostnadsförslag eller om du vill ha din enhet reparerad.

Skicka såhär

Gods som ankommer till Induo utan giltigt RMA-nummer eller där godset inte överensstämmer med RMA-numret returneras till avsändaren utan åtgärd och returfrakt debiteras avsändaren. Allt gods skall returneras med postens företagspaket eller motsvarande leveranssätt med utkörning, gods som skickas till postombud kommer att gå i retur till avsändaren. Märk paketet med artikelnummer och RMA-nummer, förslagsvis enligt nedan:

induo RMA kolli

För att undvika skador under transport skall endast godkänt ytteremballage användas, att sätta en fraktetikett på originalkartongen är inte en sådan lösning. Transportskador förorsakade av bristfälligt emballage ingår inte i våra garantiåtaganden.

För icke uthämtade returer förbehåller vi oss rätten att ta ut en hanteringsavgift på 400 kr för att täcka våra omkostnader.

Reparationsprocessen

Vi tar emot din vara och återställer den till fabriksinställningar och gör en grundläggande funktionskontroll. Om ni gjort några inställningar i produkten så ta en backup av detta innan ni skickar in varan för att inte förlora viktiga inställningar. Om produkten inte uppvisar fel kommer den att returneras till er efter tester. Om produkten uppvisar fel eller dålig prestanda så skickas den vidare till vår leverantör för reparation. I det fallet kan reparation ta upp till 4-6 veckor innan produkten returneras till er.

OBS! Om produkten av någon anledning inte fungerar på grund av att ni ändrat inställningar i den så kan vi i mån av tid erbjuda hjälp enligt separat prislista.

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

  • OBS! Du måste ange en utförlig felbeskrivning, vid ofullständig felbeskrivning som "trasig" kommer RMA-begäran inte beaktas.
Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök