skip to Main Content
Många av de som beställer en 3G router eller GSM modem från oss har inte timmar att lägga på att testa olika alternativ för att hitta den ultimata antennen när systemet väl skall installeras. Arbetstid, eller installationstid, är också pengar, därför är det viktigt att träffa rätt direkt. Vi har därför gjort en hel del fälttester i olika miljöer under hösten för att komma fram till generella tips om vinnande kombinationer med våra produkter.
1. Magnetfotsantenn 2,15 dBi med 2,5 m kabel
2. Magnetfotsantenn 13 dBi med 2,5 m kabel
3. Omniantenn med fasadfäste med 5 m kabel
4. Patchantenn med 5 m kabel
5. Riktantenn ComAnt CACELY med 5 m kabel
Vi testade antenner för GSM och 3G
Samtliga antenner kopplades till en UR5i HSUPA router kopplad med SIM-kort från Multicom Security med Fast IP-adress. Vi testade antennerna på olika platser, företrädesvis ganska nära marken och på platser där det var svårt att identifiera var närliggande antennmast var placerad. Detta är något som vi kände motsvarar normalsituationen vid installation av dessa routrar.

Antennen är bäst i test!

Det självklara valet för den som vill ha en allroundlösning för utomhusbruk är att välja antingen en riktantenn eller en patchantenn, beroende på hur antennen skall monteras. Riktantennen lämpar sig bättre för maströrsmontage medan patchantennen även passar bra för att montera på fasaden. I vårt test var riktantennen ComAnt CACELY (nr 5) den vinnande lösningen om vi summerar hela testet, även om patchantennen (nr 4) var nära eller lika bra i vissa situationer.

Andra vanliga situationer.

En annan vanlig installationssituation är när ett GSM modem eller 3G router skall monteras i en källare, industrifastighet eller i ett parkeringshus. Då kan situationen vara den att man har en bra signal utanför fastigheten men önskar att montera antennen på fasaden. Då är omniantennen (nr 3) ett bra alternativ. I våra tester har den, trots att den har en lång antennkabel som dämpar signalen, visat sig vara det bästa valet av runtomstrålande antenn i alla testsituationer.

Antennkablar, adaptrar och övergångar.

Vi har i våra tester befäst något vi i många år känt till. Antalet antennövergångar, adapterkontakter eller anpassningsdon mellan olika kontakttyper dämpar signalen dämpar och är något som skall undvikas. En bra antennkabel i kombination med ett minimum av övergångskontakter och adapterkablage maximerar möjligheterna till lyckad uppkoppling.

Antennkabel för radiomodem, router, 3g, gsm, 4g

Antennkabeltest

Till varje antenn behövs oftast ett kablage med låg dämpning, liksom med antennerna ovan beslöt vi oss att testa i verkligheten.

Antennkabeltest

GSM och 3G stubbantenn

Antenner för GSM och 3G

Vårt breda och beprövade urval av antenner kopplar upp dina applikationer med bra prestanda och kvalitet som håller över tiden.

Antenner

antenner

Ladda ned vår antennintroduktion med nyttiga fakta om antenner. Det här är över 60 teknikladdade sidor för dig som vill veta mer om antenner och antennlära.*obligatoriska fält

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök