skip to Main Content
Vi marknadsför ett brett urval av antenner för radiomodem som vi vet möter kraven på robusthet över tid. Dessa antenner klarar inte bara svenska miljöpåfrestningar, de klarar dem år ut och år in.

Antenner till radiomodem

I vårt utbud finns såväl stationära antenner som antenner för fordonsmontage, med magnetfot samt sprötantenner. Antennerna tillverkas av företag som håller hög kvalitet och inte tummar på kvalitetskraven.

Antennsystem radiomodem
completech yagi-antenn för radiomodem

Vilken antenn skall man välja?

Vill du veta vilken antenn vi rekommenderar? Fyll i dina förutsättningar som avstånd du vill nå och hur antennen skall monteras i vårt formulär så får du en antennrekommendation på bara ett par sekunder.

Välj rätt antenn

Antennerna från Completech har tillverkats i många år och bevisat sin pålitlighet om och om igen. De används både i extrem hetta och extrem kyla år ut och år in. Antennerna tillverkas i en kombination av plast och aluminium och är avsedda för montering på antennmast.

Mer om Completechs antenner

Antenn från Completech

Yagiantenn

Comant YComAnt antennerna finns som riktantenn/yagiantenn i en rad olika modeller som har en mindre eller större riktverkan. Det finns yagiantenner med två eller flera antennelement för att möta olika krav och för att täcka små och stora avstånd. Med antennerna från Completech har vi antenner för alla frekvenser radiomodem använder, från VHF upp till 868 MHz-bandet.

Yagi antenner

Dipolantenn

DipolantennDessa antenner används kanske främst som basstationsantenner i radiomodemsnät, de kan byggas samman genom att koppla ihop flera antennelement och på så sätt skapa kraftfulla antennkonfigurationer för att täcka olika sektorer eller områden.

Dipolantenn

Antenner som kan monteras i chassigenomföring eller med magnetfot

Antennerna från PCTel är robusta antenner för chassiemontage eller med magnetfot. De tillverkas av en av världens främsta företag i sin nisch och uppvisar en precision utöver det vanliga. Genom sin kompakta konstruktion rekommenderar vi att antennen monteras med plåt som underlag för att erhålla ett tillräckligt jordplan. Antennen finns med två olika fästen, för montering i hål/chassiegenomföring samt med magnetfot.

Mer om PCTels antenner

LTE och UHF antenner

MPLV för chassiemontage

430 MHz antenn för chassiemontageSom standard levereras denna antenn med 2,5 m kabel med SMA-antennkontakt. Antennen monteras i 23 mm hål och skruvas fast från utsidan. I leveransen medföljer packningar för att säkerställa en vattentät genomföring. Antennen levereras i svart färg med krom, den finns även att specialbeställa i vitt samt med ett vandalsäkert fäste vid större volymer.

MPLV med magnetfot

Magnetfotsantenn 450 MHzAntennen monteras mot plåt och har en mycket robust magnetfot. Antennen levereras med 2,5 m kabel med SMA-antennkontakt. Antennens utförande är i svart färg med krom, den finns även att specialbeställa i vitt vid större volymer. Vid val av magnetfotsutförande är det lätt att senare montera antennen på chassiefäste, antennelementet kan flyttas mellan de två olika fästena om behoven ändras.

Sprötantenner på truck

För den som vill montera en antenn på utsidan av ett apparatskåp, på en kapsling eller direkt på produkten erbjuder vi ett urval av sprötantenner och enklare magnetfotsantenner för 370-470 MHz. Sprötantennerna i vårt sortiment finns endast med TNC-kontakt medan magnetfotsantennen har SMA-kontakt.

Sprötantennerna håller en mycket hög kvalitet och är främst avsedda för radiomodem, de kan monteras på antennkabel, på antennkontakt med chassiegenomföring eller skruvas fast i kabelgenomföring för apparatskåp. För den som söker en enklare lösning för montering av till exempel en Net1 router i ett apparatskåp kan en magnetfotsantenn vara en smidig lösning.

Portabla antenner radiomodem

Helixantenn

Helixantenn för 450 MHzDen kompakta helixantennen är en 5 cm gummiantenn med ett spirallindat antennelement som gör att den får cirkulär polarisation vilket gör att den kan ta sig igenom terrängen på ett bra sätt.

1/4-vågsantenn

1/4-vågsantenn 450 MHz1/4-vågsantennen är en 16,5 cm gummiantenn med något bättre antennförstärkning än helixantennen. För att fungera optimalt behöver den monteras på plåt eller ett jordplan. Antennen är mycket böjlig i sin konstruktion och tål tuffa tag.

1/2-vågsantennen

1/2-vågsantenn1/2-vågsantennen är dryga 30 cm lång och har en antennförstärkning som motsvarar ungefär 4 dBi, antennen kan monteras utan jordplan.

Magnetfotsantenn

En magnetfotsantenn för Net1 routrarMagnetfotsantennen är dryga 15 cm lång och har en 2,5 meter kabel och en antennförstärkning som motsvarar 2,15 dBi, antennen används helst med ett jordplan.

Detta frekvensband ligger nära GSM och 4G-banden på 800 MHz och därför kan många antenner för GSM och 4G användas för radiomodem på 868 MHz. Detta gör att det finns ett brett urval av antenner i vårt utbud.

Rundstrålande antenn

runtomstrålande glasfiberantennGOA02 är en rundstrålande antenn som har hög förstärkning och täcker samtliga GSM, 3G och 4G-frekvensband, en antenn som passar för montering på antennmast eller vägg.

Rundstrålande antenn

Riktantenn/panelantenn

Riktad panelantenn för GSM och GPRSGPA01 är en panelantenn med 9 dBi förstärkning vilket gör detta till en diskret men robust riktantenn. GPA01 kan monteras på såväl vägg som antennmast, fästen medföljer.

Panelantenn

Ladda ned vår kostnadsfria guide om antenner

Vi har sammanställt en översikt med nyttiga fakta om allt du behöver veta om antenner. Det här är 32 teknikladdade sidor för dig som vill veta mer. Genom att ange din epostadress och ditt namn får du tillgång till informationen. (Vi kommer inte att använda din epost för reklamutskick utan för att kunna skicka information om nya uppdateringar.)*obligatoriska fält

Back To Top
Sök