skip to Main Content
Powerit Solutions är ett företag i fastighetsautomationsbranschen som hjälper kunder med energibesparing. Företaget levererar fastighetsautomationssystem och i många fall måste dessa installeras på en plats där internet inte finns tillgängligt.

Fastighetsautomation är grunden ett sätt att jobba med värme, kyla och ventilation i fastigheterna. För Powerit Solutions så är det viktigt att det ska vara enkelt, det enkla är det geniala, är ett ledord för lösningarna. Ambitionen är att man ska kunna sitta, nästan var som helst i världen och kunna övervaka, styra och påverka sina anläggningar.

Stabil 4G router grunden i lösningen

Det är viktigt för kunderna att vara säker på att man får kontakt med sina anläggningar. Powerit Solutions valde en router från Induo med digital utgång (reläutgång), vilket passade bra för Powerit Solutions koncept. Utgången gör att anläggningens programmeringsläge kan aktiveras genom att styra en utgång, Powerit Solutions kan då uppgradera kundernas inställningar utifrån och behöver alltså inte åka ut till kunden. Även stabiliteten var en faktor, att man valde en proffsrouter framför en konsumentrouter var på grund av att man såg ett behov av att kunna reboota routern utifrån eftersom konsumentroutern ofta hängde sig, men ett år efter att första routern togs i drift har man inte behövt starta om en enda router.

-Tidigare har vi haft konsumentmodem som hela tiden har gått ned och som haft problem med driftsäkerheten. Induos router ser till att anläggningarna alltid är uppe. Vi behöver aldrig vara oroliga att de inte ska fungera berättar Fredrik Färjh, VD Powerit Solutions.

Ett säkert nät är grunden

Powerit Solutions lösning bygger på routrar från Induo som i kombination med en stabil uppkoppling via mobilnäten alltid är igång. När det gäller enkelhet, så jobbar de med fasta, publika IP-adresser.

Robust lösning viktig

Vid uppkoppling av maskiner, där är tillgänglighet och säkerhet viktigt. Att koppla upp sina maskiner med hjälp av ett USB-modem eller en konsumentrouter, det är en ganska kortsiktig lösning. Att istället välja en industriell router, det är något vi förordar. En router, den kan koppla upp sig, och om den utav någon anledning tappar kontakten med mobilnäten, ja då kopplar den helt enkelt upp sig igen. Och det här är viktigt. En fastighetsautomationslösning som är installerad ute på fältet, den måste vara tillgänglig, du måste kunna komma åt den precis när du vill.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök