skip to Main Content

Antennmaster för olika mobilnätGSA (the Global mobile Suppliers Association) har presenterat nya siffror för utbyggnaden av LTE på 2100 MHz, ett band som i Sverige används för 3G (och ser ut att komma att användas till 3G ytterligare ett tag).

3G kan uppdateras till LTE2100

2,1 GHz-bandet (3GPP band 1) är det primära 3G-bandet i Sverige men i andra länder har man börjat lansera LTE2100. En anledning att implementationen är relativt enkel att genomför är att 36% av alla LTE användarenheter fungerar i 2,1 GHz-bandet. GSA bekräftade i juli 2015 att 422 operatörer har lanserat LTE-nät i 143 länder och att det fanns 755 miljoner abonnemang globalt med LTE (30 juni 30 2015).

Användningen av 2,1 GHz som LTE band vinner helt enkelt på att det både finns enheter, licenser som är teknikneutrala och infrastruktur som är avsedd för LTE2100.

15 operatörer i 11 länder har redan lanserat kommersiella LTE-system och tjänster på 2,1 GHz bandet – antingen som ett enda band, eller i kombination med andra LTE-band. Många ytterligare operatörer står i startgroparna för att lansera LTE för 2,1 GHz där detta är möjligt. En del planerar att med hjälp av LTE-Advanced aggregera spektrum i olika band, bland annat band 1, så att tillräckligt med spektrum finns för att ge en ökad hastighet i LTE-näten.

På marknaden finns 1 185 olika devices som stödjer LTE2100, över 36% av de modeller som har stöd för LTE, dessa enheter spänner över 142 tillverkare, så man kan lugnt säga att stödet för tekniken redan nu är utbrett.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök