skip to Main Content

helikopterGoogle testar att skicka upp ballonger för att ge trådlöst bredband åt alla, det är i alla fall den långsiktiga planen. På Nya Zeeland testas tekniken som skall ge 50 testsugna trådlöst internet med 3G hastigheter upp till 40 km från ballongen. Projektet kallas Loon (efter fågeln Lom) och består av en ballong med 15 meter i diameter med teknisk utrustning bestående av en antenn, solceller för laddning, dator för att kontrollera flygningen med mera. Ballongen flyger dubbelt så högt som ett vanligt flygplan och skall kunna vara i luften i 100 dagar.

3G mot nya höjder

Tycker du att det låter innovativt så har tekniken använts tidigare, bland annat i biltävlingar i ökenområden så som Baja 1000, skickar man upp repeaterstationer i ballonger under tävlingarna sedan lång tid tillbaka. Även i World Rally Championship används flygande repeatrar. I varje bil sitter ett Satel radiomodem som skickar sin position via repeaterstationer i helikoptrar för att alla i tv-soffan skall kunna se bilarnas aktuella position.

Höjdar-3G
Mount Everest får nu 3G-anslutning genom att operatören Ncell som ägs av Nepalese telecom bygger täckning i området.

Ny allians för inomhusnavigering
In-Location Alliance är namnet på en allians som samlar 22 företag, däribland mobiljättar som Nokia, Samsung och Sony. Lokaliseringsalliansens uppdrag är att ta fram lösningar som kan erbjuda högprecisionspositionering inomhus med låg energiförbrukning och hög användbarhet.

Nominera till Guldmobilen
”Nominera det företag, tjänst, app och innovation som du tycker förtjänar att få pris på årets Mobilgala den 28 november på Berns Salonger i Stockholm.
Alla förslag välkomnas!”

M2M-seminarie
Jag som skriver detta inlägg (Ulf Seijmer, Induo) kommer att leda ett seminarie om M2M i morgondagens mobilnät under Scanautomaticmässan i Göteborg den 10 oktober. Seminariet vänder sig till dig som vill veta mer om M2M och framtidens utveckling inom M2M och kommunikation via mobilnäten. Seminariet startar klockan 14.00-14.30 den 10 oktober i D-hallen på Scanautomatikmässan, Svenska Mässan i Göteborg. Inträdet är kostnadsfritt. Kom gärna dit och lyssna om du har möjlighet!

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök