skip to Main Content
433 MHz är ett frekvensband för licensfri användning av kommunikationsenheter som larmutrustning, fjärrstyrning och dataöverföring. Bandet är ett lågeffektsband och kallas därför även för LPD433 (Low Power Device433). Frekvenserna på bandet som används i vår region är 433,050 – 434,790 MHz och bandet är i huvudsak begränsat till länder i Europa.


Frekvenserna på 433 MHz har 70 centimeter våglängd och detta gör bandet lämpat för att igenom hinder som väggar och liknande dock är uteffekten begränsad till 10 mW vilket gör att tjocka material absorberar signalen.

För larm och fjärrstyrning finns 69 kanaler med 25 kHz kanalseparation och FM-modulering. I vissa länder är användningen begränsad till enheter med en icke-löstagbar antenn för att inte överstiga den satta uteffektsbegränsningen.

Skall man välja 868 MHz eller 433 MHz?

Fria frekvenser 433 MHz och 868 MHzAlternativet till 433 MHz är 868 MHz och även 2,4 GHz. 868 MHz har 2 MHz reserverade för korthållsradio där, liksom 433 MHz, bandet är fritt över hela EU. 868 MHz är uppdelat i olika sub-band som alla har olika användningsområden. 868 MHz kännetecknas av att det går att göra strömsnåla enheter och räckvidden är från några meter upp till flera kilometer beroende på delband.

868 MHz bandet är mer eller mindre störningsfritt och delbanden har sändningscykler där varje system får sända en begränsad tid. Detta skiljer sig från 433 MHz och 2,4 GHz. Dessa band är ISM-band (Industry, Science and Medical) och är fria att användas till vad som helst i princip. Räckvidden för 868 MHz är normalt 3-4 gånger längre räckvidd vid samma uteffekt jämfört med 2,4 GHz.

Jämfört med 433 MHz är dämpningen större och förmågan att penetrera tjocka material är begränsad, detta gör det svårare att nå någon räckvidd på 868 MHz i de band som har en uteffektsbegränsning men för de banden som har upp till 500 mW uteffekt är 433 MHz ett bra alternativ.

Fjärrstyrning för 433 MHz

Trådlös fjärrstyrning av reläerFjärrstyrning av maskiner, vinschar, kranar och pumpar med hjälp av en eller flera knappar och även med nödstopp. I vårt utbud finns en rad olika produkter som både kommunicerar via 433 MHz och 868 MHz.

Radiostyrning

Radiomoduler 868 MHz

RF modul för 868 MHzRadiomoduler används framförallt för överföring av data och styrsignaler. Vårt breda sortiment av trådlösa radiomoduler för proffs integreras i en rad olika typer av utrustningar.

Radiomoduler

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök