skip to Main Content

Fler frekvenser åt folket, detta handlar dagens trådlösa länkar om. Frekvenser är våra nutida rikedomar, tillgång för stadskassan och efterfrågat av var man.

Ytterligare steg mot EU-4G
I förra veckan togs ytterligare steg mot europeisk harmonisering av 4G. Genom en ”informell kompromiss” beslutades att frekvensbandet 800 MHz skall frigöras för ändamålet senast första januari 2013 följt av 1200 MHz bandet som skall göras tillgängligt efter 2013 men före slutet av 2015.
Källa: Engadget

2010 MHz auktionsflytt önskad
Som vi rapporterade i förra veckan kommer en del av 2010 MHz bandet att auktioneras ut om en dryg månad. Senast 29 november måste den som vill delta anmäla sig till PTS. Detta är något som både Tele2 och Telenor Sverige tycker känns forcerat. De vill flytta auktionen till 30 januari för att hinna ta ställning till hur strategiskt viktiga dessa band är för företagen. PTS å sin sida tycker agerandet är märkligt då auktionen aviserades redan i april i år.

Tre och Telia täckningsbäst
I tidningen Mobils omfattande täcknings- och kapacitetstest utsågs Telia och Tre till vinnare. Testet som utfördes genom att avverka hela 1300 mil i en bil. Tele2, Telenor, Telia och Tre har jämförts i ett test ”där tiotusentals samtal och datauppkopplingar har gjorts runt om i hela Sverige”. Mobil har testat såväl 3G som 4G. Testresultatet finns att läsa i sin helhet på Mobils hemsida.
Källa: Mobil

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Back To Top
×Close search
Sök