skip to Main Content

SIM-kortplatsen är tom, men enheten är fortfarande ansluten till mobilnätet. Hur kan det komma sig? Vi vet alla vad ett SIM-kort är, vi kan visualisera hur det ser ut. Nu kommer begreppet eSIM på bred front, men det kommer nya integrerade SIM-kort som är ännu mer optimerade för IoT. Dessa tar integrerade SIM ett steg längre, med SIM-kort som integreras i enheternas modem särskilt utformade för sakernas internet, innovationen kallas nuSIM.

nuSIM -en ny lösning för IoT

nuSIM är en ny approach för integrerad SIM-teknik där enkelhet, kostnadseffektivitet och låg strömförbrukning är nyckeln. nuSIM eller ”new sim”, är en typ av integrerade SIM-kort. Tekniken har utvecklats av Deutsche Telekom och andra teknikpartners, särskilt för IoT.

Integrerade SIM-kort för IoT

Vanligtvis behöver IoT-enheter ett SIM-kort för att ansluta till operatörens nätverk och överföra data. Det är så vi är vana att det fungerar. Traditionella SIM-kort är små integrerade kretsar som tar upp plats i enheten, de drar ström och är de är känsliga för vatten- och smuts eftersom de ibland har ett SIM-fack som är svårt att få tätt eller som hindrar smuts att komma in vid öppning.

Det finns redan inbyggda SIM-kort i tillämpningar för IoT, permanent installerade komponenter kan sitta monterade i allt från sensormoduler, spårningsutrustning eller ett fordon. Men eftersom eSIM erbjuder funktionalitet som ett konventionellt SIM-kort har är det teknik som är mer komplex än det behövs. Teknik kostar, och onödiga funktioner som inte behövs för IoT-tillämpningar kan helt enkelt skalas bort.

nuSIM är en ny integrerad lösning som lämpar sig för kompakta enheter med krav på lång batteritid och låg strömförbrukning. Det hjälper till att snabbare matcha kraven via har på strömsnåla parkeringssensorer, smarta soptunnor eller uppkopplade trackers.

Hur nuSIM fungerar

1. Vid tillverkningen laddas en individuell nyckel.
2. SIM-funktionen integreras i modemchipet.
3. Nyckeln möjliggör säker laddning av en operatörsprofil i den färdiga produkten.
4. När operatörsprofilen har laddats är nuSIM redo att användas.

nu-sim inbäddat sim-kort

Snabbare utveckling av hårdvara

Det nya chipet integreras direkt i modemet i IoT-enheten. NuSIM, liksom eSIM, är med andra ord integrerade i själva enheten. Men till skillnad från eSIM är det inte en separat komponent, där eSIM i princip är ett fysiskt SIM-kort som är integrerat i enheten i form av en krets som behåller alla funktioner som det har, till exempel samtal, SMS, data, profiler och mycket mer. I nuSIM har man istället tagit bort funktioner som samtalsmöjligheter eller möjlighet att skicka SMS. Det är alltså en mycket enklare lösning än eSIM funktionsmässigt, vilket minskar ned på utvecklingsresurser vid framtagande av ny hårdvara. I nuSIM finns endast de vitala funktionerna för IoT-enheter, detta gör att de förbrukar mindre energi än ett eSIM. Dessutom integreras nuSIM i kretar redan integrerade i det som finns på kortet, och inte en separat krets som drar ström, något som är viktigt för IoT-enheter.

Enklare design

Genom att ta bort det fysiska SIM-kortet förenklas formfaktorn för en IoT-enhet, eftersom det inte finns några ytterligare öppningar, kretsar eller SIM-korthållare att ta hänsyn till. nuSIM ger alltså minimal storlek på hårdvaran och mjukvaran blir mer kostnadseffektiv att ta fram. Resultatet är snabbar implementeringar för både hårdvaru- och mjukvaruutvecklare, med minimal energiförbrukning som en positiv ytterligare faktor.

eSIM är ett integrerat SIM-kort som ersätter SIM-kortets fysiska format, alltså de Nano-SIM, Micro-SIM eller Mini-SIM som vi känner till sedan tidigare. Dessa sparar fysiskt utrymme i enheten, men innehåller full funktionalitet. nuSIM är inte längre är ett separat chip utan en del av enhetens modemkrets.

Även om säkerhetsnivån för nuSIM inte är lika hög som för eSIM-lösningar, ger den en säkerhetsnivå som är tillräcklig för avancerade enheter utan mycket beräkningskraft.

Fördelar med nu SM

Nästan omöjligt att manipulera.
Krypterade referenser lagras på enheten.
Möjlighet att skapa mindre IoT-enheter
Låg förbrukning
Låg produktionskostnad
Fabriksinställda operatörsprofiler
Uppdatera med inställningar vid leverans

För oss är IoT ett brett begrepp. Vi definierar IoT som en samling disruptiva tekniker som möjliggör digitalisering. Genom IoT kan företag få datadrivna insikter som kan hjälpa dem fatta bättre beslut. Med IoT kan vi snabbare nå klimat och jämställdhetsmål. För att snabbare lyckas med en IoT-satsning så är det viktigt med kunskap. Vi har därför satt ihop en 100-sidors publikation om IoT. Du kan ladda ned den genom att ange mailadress och namn nedan, du får därefter ut ett mail med information om hur du laddar ned guiden.

* obligatoriska fält

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök