skip to Main Content

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Vi samlar in information från dig när du gör anmäler ett supportärende, skickar in en intresseanmälan, fyller i ett RMA-ärende, ett köp på vår webbplats, loggar in på ditt konto, deltar i en tävling och/eller när du loggar ut samt du chattar med vår kundtjänst. Den insamlade informationen inkluderar, beroende kontaktväg, ditt namn, din e-postadress, ditt telefonnummer och/eller kreditkort samt företagsdata. Dessutom tar vi automatiskt emot och sparar information från din dator och webbläsare, inklusive din IP-adress, uppgifter om programvara och hårdvara och den begärda sidan.

Cookie-filer

På Induos webbsidor används cookies. En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator och innehåller textinformation. Cookies används för vissa funktioner som förbättrar webbsidan för användaren eller ger oss statistik om användandet av sajten.Varje besökare kan själv ange om att acceptera att ta emot cookies eller inte från vår hemsida. Vid första besök på hemsidan läses endast ett begränsat antal cookies in som är nödvändiga för att hemsidan skall fungera, detta är i enlighet med EU-lag och GDPR. För att garantera full funktionalitet behöver vi användarens samtycke av att installera ytterligare Cookies vilket sker genom bannern längst ned på sidan. Innan samtycke lagrar vi bara ett begränsat antal cookies som möjliggör att växla mellan olika sidor. För fullständig information om varje enskild cookie, läs mer i bannern längst ned på sidan som du får upp första gången du besöker sidan, mer information finns även här.

Den information vi samlar in från dig kan användas för att:
Göra din upplevelse personlig och tillgodose dina personliga behov
Tillhandahålla anpassade annonser
Förbättra vår hemsida
Förbättra vår kundservice och ditt behov av hjälp
Kontakta dig via e-post
Administrera en tävling, ett erbjudande eller en undersökning

Inbäddat innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar och så vidare). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Analys

Efter att du godkänt att vi lagrar cookies på din dator använder vi oss av Google Analytics för att spåra besökares beteende på vår webplats för att optimera användbarheten.

Dela data med andra

Din personligt identifierbara information kommer inte att säljas, utbytas, överföras eller delas vidare till något annat företag, i något syfte, utan ditt samtycke, förutom då så krävs för att uppfylla en begäran och/eller överföring, till exempel för att skicka en beställning.

Data vi samlar in

När du använder vår webshop så lagrar vi information om vilka produktsidor du besökt, vi använder det här för att till exempel visa produkter som du nyligen har tittat på. Vi lagrar information om din plats, IP-adress och webbläsartyp för att uppskatta fraktkostnad och visa rätt version av vår hemsida för den enhet du surfar från. När vi ber dig ange fraktadress så är det för att beräkna frakt innan du beställer. Vi använder också cookies för att hålla koll på innehållet i kundvagnen medan du surfar på vår webbplats.

När du beställer från oss frågar vi dig om ditt namn, företagsnamn, faktureringsadress, leveransadress, e-postadress, telefonnummer, kreditkorts- / betalningsuppgifter och valfri kontoinformation som användarnamn och lösenord. Vi använder denna information för ändamål som:

Skicka information om ditt konto och din beställning
Svara på dina önskemål, inklusive återbetalningar och reklamationer
Genomföra betalningar och för att förhindra bedrägerier
Ställ in ditt konto för vår webshop
För att uppfylla de lagliga skyldigheter som vi har, såsom beräkning av skatter
Förbättra våra butikserbjudanden
Skicka dig marknadsföringsmeddelanden, om du väljer att ta emot dem

Om du skapar ett konto lagrar vi ditt namn, adress, e-postadress och telefonnummer du fyllt i vid betalningen för framtida beställningar.

Hur länge vi behåller era uppgifter

För användare som registrerar sig på vår webbplats sparar vi de personuppgifter personen anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

Vi lagrar i allmänhet information om köp så länge vi behöver informationen för de syften vi samlar in och använder, och vi är inte juridiskt skyldiga att fortsätta att behålla det. Vi lagrar till exempel orderinformation i upp till tre år för garantiändamål och upp till sex år för skatt och bokföring. Detta inkluderar ditt namn, e-postadress och fakturerings- och leveransadresser.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Vart skickar vi dina uppgifter

I samband med att du genomför en beställning sker en överföring av information till vår betalpartner Collector bank. Vid beställning av varor överförs data om beställningar till vår tredjepartspartner för logistiktjänster, Orio AB, för att hantera din beställning. När du fyller i ett formulär kontrolleras data via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost, ReCaptcha.

Vi säljer, handlar, eller på annat sätt överför, inte personligt identifierbar information till övriga utomstående parter. Detta inkluderar inte betrodd tredjepart som hjälper oss att driva vår webbplats eller vårt företag, med kravet att dessa parter godkänner att hålla informationen konfidentiell. Det är nödvändigt att dela information med andra bland annat i syfte att undersöka, förhindra eller vidta åtgärder mot illegala aktiviteter, misstänkt bedrägeri, brott mot våra användarvillkor eller andra tillfällen då lagen kräver så. Allmänna uppgifter kan, efter samtycke, delas vidare till utomstående parter för marknadsföring, i annonssyfte eller andra ändamål.

Kontaktinformation

Induo AB
Rökerigatan 19
121 62 Johanneshov

Ytterligare information

För ytterligare information om vår integritetspolicy eller behandling av personuppgifter, skicka ett mail till [email protected]

Hur vi skyddar din information

Vi vidtar en rad olika säkerhetsåtgärder för att skydda dina personliga uppgifter. Vi använder oss av avancerade krypteringsmetoder för att skydda känsliga uppgifter som överförs över internet. De datorer/servrar som används för att lagra personligt identifierbar information lagras i en säker miljö och hålls löpande uppdaterade.

Vilka procedurer vi har för dataläckor

Vi har löpande kontroller för att upptäcka intrång och säkerhetsluckor. Om det inträffar en säkerhetsincident, till exempel ett dataintrång eller en oavsiktlig förlust av uppgifter, anmäler vi det till Datainspektionen inom 72 timmar och informerar de berörda registrerade.

Automatiserat beslutsfattande och/eller profilskapande

Induo kan använda användarens personuppgifter för att fatta beslut helt eller delvis baserat på automatiserade processer.

Back To Top
×Close search
Sök