skip to Main Content

ESIM364 GSM larm/objektslarm

Larmcentral med hög säkerhet med 12 larmingångar (utbyggbart med flera) och trådlösa sensorer. Dubbla SIM-kort, temperaturlarm och styrning via SMS eller app. Välbeprövad, populär och godkänd larmcentral.

EN 50131 Grade2
Trådlösa sensorer
Många ingångar och utgångar
App, samtal eller SMS

Produkten utgår inom kort och ersätts av ESIM384
För den här produkten erbjuder vi support på svenska via mail. För kontakt med vår support skapa ditt ärende här.

Slut i lager

Lagerstatus: För leveranstid ring 08-659 43 00 Artikelnr: B800049 Kategori:
ESIM364 är en kompetent produkt som kan övervaka och styra larmobjekt och funktioner via SMS eller app. ESIM364 har inbyggd GSM-enhet och tolv larmingångar och fyra utgångar, dessutom stöd för åtta temperatursensorer.

GSM-Larmcentral och SMS-fjärrstyrning.

ESIM364 är en kompetent GSM-baserad larmcentral som även används för fjärrövervakning och fjärrstyrning. Produkten har med framgång installerats i allt från bostäder till processindustri som vattenreningsanläggningar, kraftverk och andra automationssystem.

18-24 V
TILLVAL
Trådat
Trådlöst
GSM/
Garanti
Konfiguration

ESIM364 kan skicka larmer via SMS eller samtal till upp till tio behöriga användare. ESIM364 har också en kostnadsfri app med molntjänst som kan användas från PC eller från smartphones. Med ESIM364 är det möjligt att fjärrövervaka olika funktioner eller larmpunkter då varje ingång kan förses med en unik larmtext. ESIM364 har ett brett urval av tillbehör, de flesta trådlösa och med enkel installation och konfiguration.

ESIM364 som GSM-larm

ESIM-364 är certifierad enligt larmstandarden EN 50131-1 Grade 3 Class II. Kommunikationen med de trådlösa tillbehören sker via de fria larmfrevenserna på 868 MHz. Själva kommunikationslänken kontrolleras flera gånger per timme och skickar larm om någon givare inte går att kontakta. ESIM364 har i grundutförande fyra utgångar men kan tack vare expansionskort hantera tolv utgångar. Enheten har som standard trådlös kommunikation vilket gör att den kan kommunicera med 32 stycken larmtillbehör från tillverkaren Eldes. ESIM364 levereras med dubbla SIM-kortshållare för ökad redundans, om en operatör fallerar tar nästa sim-kort vid.

Här hittar du samtliga tillbehör till ESIM364:

Eldes ESIM364 tillbehör

ESIM364 larmtillbehör

ESIM364 för temperaturövervakning

ESIM364 kan hantera åtta temperatursensorer, även dessa kan namnges med ett unikt namn för att lättare särskilja olika temperatursensorer. Varje sensor har ett mätintervall på 180 grader (från -55°C till +125° C) och du kan konfigurera individuella gränser för varje sensor. Om det undre eller övre gränsvärdet nås skickas ett SMS till behöriga användare, dessutom kan du välja att slå av eller på en utgång.

ESIM364 kan alltså användas för att styra till exempel elvärme i en fastighet, en eller flera utgångar kan kontrollera inomhusklimatet efter satta värden, värden du när som helst kan ändra genom att skicka ett SMS. Vi levererar även ESIM364 i ett utförande speciellt avsett för värmestyrning.

ESIM364 för fjärrstyrning

ESIM364 har fyra utgångar och ytterligare utgångar kan läggas till genom ett expansionskort. Dessa utgångar kan också styra laster som kontaktorer eller reläer. Utgångarna kan även programmeras med till- och frånslagstider alternativt styras via samtal, via SMS eller app. Styr du utgångarna via SMS kan du välja att aktivera eller deaktivera en utgång, alternativt välja en tid utgången skall vara aktiverad, när enheten räknat ned tiden så återgår utgången till frånslaget läge.

Stabil drift med batteribackup.

För att säkerställa stabil drift kan ett backupbatteri kopplas direkt till ESIM364, det medföljer kablar som ansluts direkt på kretskortet. Ingen extra batteriladdare behövs alltså, du kan koppla in ett batteri på upp till 7 Ah direkt till enheten. Om det uppstår problem med den ordinarie matningsspänningen så meddelas användare via SMS och här kan en fördröjning ställas in så att meddelandet skickas efter valbar tid.

Till ESIM364 finns ett rikt utbud av tillbehör, till exempel passagebrickor, larmpaneler, termostater, siren (inomhus/utomhus), ljudkort för mikrofon/högtalare samt trådlösa sensorer. ESIM364 levereras med antenner, med kabel till en batteribackup (ingår ej), motstånd för inkoppling av ingångarna, summer (för indikering av vissa funktioner), montagefötter samt en mikrofon vilket gör det möjligt att höra vad som händer vid det aktuella objektet

Produktfilm ESIM364 ESIM364 är en produkt för övervakning och styrning via SMS. Den har inbyggd GSM-modul och stöd för åtta temperatursensorer som kan larma vid valfria temperaturvärden. Produkten kombinerar flera funktioner och kan användas som såväl larmcentral som klimatstyrning. ESIM364 är avsedd att användas i såväl bostäder som industri och kommersiella fastighetsbestånd.

Programmering kan utföras lokalt med hjälp av konfigurationsprogram eller larmknappsats eller på distans via SMS eller via mobilnäten med konfigurationsprogrammet. Programmet installeras på en PC, Mac eller surfplatta och kan programmera enheten lokalt via USB port eller på distans via GPRS. Detta är en stor fördel och ger möjlighet till ändringar efter installation utan att färdas till platsen där enheten är installerad.

ESIM364 fungerar både med kontantkort och abonnemang, M2M-abonnemang kostar från några tior i månaden och kan vara ett intressant alternativ till kontantkort eftersom de inte behöver laddas med jämna mellanrum.

Teknisk specifikation ESIM364
Frekvensområde: GSM 850/900/1800/1900 MHz
Ingångar: 6 st, 12 st om du kompletterar med medföljande motstånd på ingångarna
Utgångar: 4 st 30 VDC@100 mA
Driftstatus: Intern LED
Matningsspänning: 16-24 VAC, 18-24 VDC
Strömförbrukning: Stand-by utan sensorer 80mA1,5 A
Utgång: 4 st med max förbrukning 100mA/30V Expansionskort med ytterligare 8 st som tillval
Tempsensor: DS18S20, DS18B20 ”DALLAS/MAXIM”
Backupbatteri: Ansluts direkt till ESIM364 12 V 1,2 – 7 Ah rekommenderas
Temperaturområde: -20°C till +55°C
Antennkontakt: SMA, 50 ohm
Kapsling: Monteras i fyra hål med medföljande fäste, plastkåpa som tillval
Mått: 140 x 100 x 18 mm
Övrigt: Levereras med magnetfotsantenn med 2,5 m kabel. Motstånd för ingångar samt mikrofon och summer medföljer.
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information
Simkort med FF2
USB mini B kontakt

Manual ESIM364
Konfigurationsprogram och appar
ESIM364 installationstips
Installera trådlösa larmsensorer

Att komma igång med ESIM364 är enkelt och du behöver endast en dator med en USB-port och Eldes konfigurationsprogram installerat för att konfigurera enheten. Här är ett par användbara länkar:

 

Konfigurationsprogrammet Utility Tool som finns för PC och Mac för konfiguration av enheten lokalt, här är verktyget som gör att du smidigt och enkelt kommer igång med ditt system.

 

Vanligaste felen som man gör vid installation är:
1. PIN-koden på SIM-kortet är inte avstängd.
2. Telefonnumren är inskrivna fel.
3. SMS-kommandon är inskrivna fel.
4. SMS-texterna för larm är inskrivna med å, ä, ö eller andra specialtecken.

 

Inkopplingsanvisning som går igenom allt från viktiga SMS till hur du kopplar in reläer och kontaktorer. En bra resurs på svenska som sammanfattar det mesta.

Om vår support

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök