skip to Main Content

SmartSwarm 351 MODBUS gateway

Modbussystem kan inte på ett enkelt sätt dela med sig av information till överordnade system. Med SmartSwarm 351 kan Modbus-system bli en del av internet of things. Smart Swarm 351 är en Modbus till IoT Gateway.

MODBUS-sniffer
Lyssna utan att störa
Integrera modbus med IoT
Robust och industriell

Slut i lager

Lagerstatus: För leveranstid ring 08-659 43 00 Artikelnr: B018300 Kategori:

Modbus gateway

Smart Swarm 351 är en intelligent Modbus gateway, som varken är en Modbus master eller slav. Istället lyssnar den på kommunikationen mellan Modbus RTU master och slavenheter utan att interferera.

Smart Swarm 351 från Advantech B+B Smartworx kan ansluta befintliga Modbus industriella processystem till sakernas Internet. Med Smart Swarm 351 går det att förnya befintliga anläggningar och göra dem till en del av sakernas internet.

Lyssna utan att störa

Modbussystem kontrollerar ofta en viktig process som inte kan modifieras eller störas. Modbus stöder i sin tur inte fler än en Master så den som vill hämta information till system utanför Modbus-mastern måste hitta andra lösningar, en sådan lösning är en Modbus Sniffer eller gateway.
Med Smart Swarm 351 går det att sömlöst integrera Modbus med industriella internet of things, IIoT.

Modbustjuvlyssnaren

Modbus Gateway diagramI stället för att ersätta SCADA masterenheten ”tjuvlyssnar” Smart Swarm 351 på den seriella kommunikationen mellan master och anslutna slavar. Status för varje av de anslutna enheterna skickas sedan i realtid till en Internet of Things applikation.

Smart Swarm 351 Modbus Gateway arbetar med händelsestyrd kommunikation – den förmedlar bara information som behövs och information som ändrats, inte data som är samma hela tiden. Denna dataaggregering reducerar trafiken samtidigt som säkerheten ökas genom att Smart Swarm 351 lägger till både autenticering och kryptering för att skydda informationen som överförs. Den gör det möjligt att extrahera värdefull data från statisk information, den översätter statisk PLC-data till sökbart innehåll.

Effektivare datahantering

Modbus är inte ett lämpligt protokoll för mobil- eller IP-baserad kommunikation, och ger inte data som är lätta att tolka. Smart Swarm 351 kan användas för att integrera produktionsdata i ERP-system, skicka avvikande driftsdata till serviceorganisationen, råda produktionsledare genom att visa trender i produktionen, det går också lättare att dela data mellan organisationer eller avdelningar.

10-60 VDC
2 st
2 st
2 st
RS-port
4G/3G

Modbus till MQTT

SmartSwarm 351 omvandlar Modbus data till MQTT-protkollet, MQTT är ett protokoll som samlar in data utan att för den delen veta vilka slutanvändare eller program som skall konsumera data. MQTT gör data tillgänglig för andra system, man kan jämföra det med ”Twitter för maskiner”, processen kan välja att ”följa” intressanta flöden för att få reda på fakta om ett ämne av intresse. Processen behöver inte veta vem som sänder informationen, eller hur den är ansluten till nätverket. Den får helt enkelt relevant information, och kan sedan ta beslut vilken information som skall ignoreras och vad den ska agera på.
Modbusomvandlare/gateway

Modbus gateway till IoT

SmartSwarm 351 kopplas in via MODBUS och kan förmedla data från slavar till master utan störningar i nätet. Samtidigt skickas MODBUS-data till MQTT-applikationen via lokal Ethernet-anslutning eller trådlöst via ett inbyggt 4G modem, (ISO / IEC 20922 MQTT protokoll). Porten kan växla mellan fast LAN och mobilnäten när som helst, vilket ger redundans (failover). Alla inkommande WAN-anslutningar är passerar genom en intern brandvägg.

SmartSwarm 351 kan därmed distribuera information uppåt till MQTT utan att störa existerande Modbus SCADA-nät. Med SmartSwarm 351 kan processer anslutna till SCADA system överföra viktig driftsdata till icke-Modbus applikationer i realtid.

Fjärrövervakning och fjärrkonfiguration

Konfiguration sker via SmartWorx Hub fjärrkonfigurationsverktyg. Detta ger tillgång till alla de konfigurerbara parametrar som enheten har stöd för. Den ger även möjlighet till integration utan förkunskaper, enhetens konfiguration hämtas automatiskt när den slås på. SmartWorx Hub stöder också fjärruppgradering av applikationer och programvara på en enskild enhet och / eller grupp av enheter.

Teknisk specifikation Smart Swarm 351
Cellulär anslutning: GSM/3G/4G
Överföringshastighet: 100 Mbit/s max nedladdningshastighet (LTE)
21,1 Mbit/s max nedladdningshastighet (HSPA+)
50 Mbit/s max uppladdningshastighet (LTE)
5,76 Mbit/s max uppladdningshastighet (HSPA+)
Gränssnitt: 2 x Ethernet, USB-Host (type A), I/O-port, RS-232/-485 för Modbus RTU
Matningsspänning: 10-60 VDC
Temperaturområde: -40 – +75°C
Antennkontakt: SMA 50 Ω (4G/3G/LTE450/GPS), RP-SMA 50 Ω (wifi)
Kapsling: Aluminium
Vikt: 375 g
Mått (B D H): 55×97×125 mm
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information

Hämta engelsk broschyr

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök