skip to Main Content
Induo har under 2009 sett att användningsområdet för företagets utbud av 3G routrar breddats. Från att mestadels använts för industriell kommunikation mellan maskiner har allt fler branscher sett 3G nätens snabba utbyggnad som ett startskott för att gå över från fasta kabelanslutningar till routrar för 3G.

”Vinsten för företag som distribuerar produkter där anslutning till internet ingår som en del i konceptet är att man med en 3G anslutning snabbare kan få ut sin lösning till kunderna jämfört med att vänta i dagar, ibland i veckor, på installation av ADSL anslutning. Med en 3G router kan produkten skeppas ut till slutkund och vara idriftsatt inom ett par timmar efter det att abonnemanget tecknas. Prismässigt står sig 3G bra i konkurrensen med ADSL, kostnaden för en 3G router är ofta betydligt lägre än kostnaden för att dra kabel eller installera ett ADSL uttag” menar Ulf Seijmer, marknadsansvarig på Induo.

I vissa applikationer så som parkeringsgarage, fastighetsautomation eller olika butikslösningar kan en optimal 3G täckning uppnås en bit från den tänkta applikationen. Då är den senaste 3G routern från Induo, RUT-105, en lämplig lösning. Tack vare inbyggt trådlöst nätverk kan 3G routern placeras där täckningen är bäst och sedan kan utrustningen som skall kopplas mot internet kommunicera med routern via WLAN.

En av Induos kunder som arbetar med butiksbaserade lösningar gjorde nyligen praktiska test i ett köpcentrum. Kunden placerade 3G routern med inbyggt trådlöst nätverk i en affär under kassan i golvnivå varpå man rörde sig i köpcentrat som var fullt med folk. Trots en komplex radiomiljö med butiker åtskilda med tjocka betongväggar och en anläggning i två plan nådde kunden räckvidder på upp till 60 meters radie via det inbyggda trådlösa nätverket på bägge våningsplanen. Routerns inbyggda trådlösa nätverk stod i förbindelse med omvärlden via 3G och abonnemanget Mobiflex från Multicom Security. Kunden, som planerar att lansera sin lösning för butiker nästkommande år, sammanfattar intrycket av testerna med ”inte illa, detta är en produkt som vi gärna vill jobba vidare med”.

”Vi på Induo har en gedigen kunskap inom såväl RF som 3G kommunikation vilket gör oss till ett stabilt bollplank när det gäller den här typen av trådlösa lösningar med blandade tekniker. Ett köpcentrum, en butik eller en verkstadmiljö är komplexa miljöer för trådlösa nätverk” avslutar Ulf Seijmer, marknadsansvarig på Induo.

3G routrar

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök