skip to Main Content

Mobila biljettsystem på väg uppåt

Allt fler flygbolag satsar på att kunderna skall kunna ladda hem sin flygbiljett till mobilen. Tester pågår hos flera av de stora flygbolagen att kunden ska kunna ladda hem en streckkod till sin mobil som sedan uppvisas vid boarding och säkerhetskontroll. Juniper Research vill göra gällande att mer än 400 miljoner flygningar kommer att boardas med mobila biljetter inom fem år. Allt fler applikationer på flygplatser kommer att baseras på trådlösa tekniker, allt för att snabba på incheckning och minimera väntan för resenärerna. Dessutom finns en kostnads- och miljöaspekt på det hela. Flygbolagen kan spara såväl bläck som magnetremsor och papper på införandet av den nya tekniken. Dessutom kan antalet transporter på vägarna minskas, bra för miljön och för kostnaderna. Flygbolaget Continental var först ut med den nya tekniken där resenären får en streckkod via e-post som kan visas upp via mobiltelefonen. Fler flygbolag testar sedan ett tag denna teknik och berättar att tiotusentals passagerare har embarkerat flygplan med hjälp av den nya tekniken.

GPRS/EDGE uppkoppling i luften

EDGE/GPRS i luftenRyan Air har nu haft premiär för mobilsamtal ombord på flygningar till Dublin. I de flygplan där mobilsamtal tillåts finns en lampa med ”Phone use permitted” (förmodar att den ersätter non-smoking symbolen) och när den är tänd är det fritt fram att använda mobilen. Att ta emot sms är gratis, men att ringa till Sverige kostar omkring 40 kr och ett sms kostar ungefär 7 kr. Den som vill ringa ombord måste ha en operatör med roamingavtal med Onair, i dagsläget är Tre den enda svenska operatör som har avtal för samtal på flyget.

Rent tekniskt finns en basstation på flygplanet som står för kommunikationen ombord. Tack vare att den är placerad ombord behöver inte mobilerna sända med hög effekt och risken för att mobilen skall störa systemen ombord anses därmed eliminerad. Stöd för 3G finns inte, men EDGE och GPRS fungerar däremot.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök