skip to Main Content

Hur mycket kostar mitt mobila bredband utomlands? Den frågan ställer sig många semesterfirare som snart drar iväg på skidsemester utomlands. Och i år är det procentuellt fler än någonsin som ställer den frågan, enligt Telias nyligen genomförda trendundersökning. Undersökningen visar att behovet att vara ständigt uppkopplad numera är det övervägande normaltillståndet, något som inte var fallet för bara ett år sedan. Så för att undvika offlinestress kommer många att överväga att ta med sig surfvanorna med sitt mobila bredband utomlands.

Det är ju ingen förstasidesnyhet att mobilt bredband slår alla rekord när det gäller att surfa trådlöst. I Sverige surfar vi via 3G näten i större utsträckning än tidigare. Vid ett seminarie om Telenors framtida satsningar i Stockholm den 27 januari beskrev Carl-Erik Lagercrantz från Telenor den kraftiga tillväxten inom mobilt bredband och lutade sig tillbaka på en tillväxttakt på 800-900 % de senaste åren och visar en mycket stark prognosticerad tillväxttakt fram till år 2020.

Svenskarna ett uppkopplat folk

Så hemma i Sverige kopplar vi upp oss som aldrig förr. Men när vi skall utomlands blir vi extremt mer återhållsamma med surfandet. Samtidigt blir många människor stressade av att inte vara uppkopplade enligt Telias trendundersökning. Så för att rädda semesterfriden om du ska på skidsemester utomlands bör du kanske överväga att ta med dig det mobila bredbandet. Vi kan varmt rekommendera en artikel på sajten mjukvara.se som i artikeln Surfa billigt med ditt mobila bredband utomlands” ger dig konkreta och handfasta tips på hur du sänker kostnaderna för mobilsurf utomlands. Kontrollera också med din operatör vad som gäller innan du åker, de flesta operatörer har en maxtaxa för surfande utomlands. Är du osäker på om kostnaderna kan börja skena, sätt en budget för din surfning innan du åker, och håll dig till den.

Den framtida utvecklingen och utbyggnaden av mobilt bredband kommer säkert att leda till att kostnaderna sänks och att prestandan ökar i näten. Operatörerna tävlar just i grenen kostnadseffektiv, yttäckande nätutbyggnad där så gott som alla satsar på att inom den närmaste 10-års perioden ta emot en förväntad anstormning av nya användare av mobilt bredband. Utbyggnaden och omallokeringarna i det nuvarande 3G nätet för fullt och inom kort kommer fler städer att öppna nya surfzoner för 4G. Marknadens kraftiga efterfrågan kommer att ge oss snabbare nät, bättre täckning till en förhoppningsvis lägre kostnad.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök