skip to Main Content
  • | Etiketter:, ,

Efter gårdagens vacuum kommer här mer matnyttigt. 4G auktionerna har startat och M2M blir ”bara” 12 miljarder enheter till 2020?

4G auktion i full gång
I går startade auktionen och jakten på 4G tillstånd i 1800 MHz-bandet. Med tilldelningen i 1800 MHz-bandet vill PTS få ut mer frekvenser på marknaden, i linje med regeringens bredbandsstrategi. Syftet är att göra det möjligt för nya och nuvarande aktörer i att erbjuda exempelvis bredbandstjänster.
Källa: PTS

M2M värt 1200 miljarder USD
Enligt GSMA är M2M värt 1200 miljarder dollar år 2020. Man anser att år 2020 kommer det att finnas 24 miljarder anslutna maskiner varav hälften via mobilnäten. Ericsson spår ju som många vet det fyrdubbla och litet till och tror på 50 miljarder. Vi får anledning att återkomma med ett eget längre blogginlägg om detta.
Källa: Totaltele.com

Fjärranslutningar ökar
På 1900-talet var distansarbete något ovanligt, idag är det inte det. Eftersom det går att fjärrstyra allt från processmaskiner, fjärruppdatera styrsystem och övervaka fastighetens ventilationssystem via mobilnäten öppnas möjligheterna att sköta en större del av arbetet hemifrån. Mashable har tittat närmare på hur detta utvecklats och Wi-Ex berättar mer.
Källa: Wi-Ex

Trådlöst mellan bilar
Det blir så mycket bättre om man kommunicerar med varandra. Detta har tyskarna tagit fasta på och inleder i vår ett försök där 120 bilar skall utbyta information med varandra.
Källa: NyTeknik

Tre bygger ut
Mobiloperatören 3 bygger ut sitt nät och under september har drygt 60 nya master tagits i bruk, med målet att förbättra täckningen och öka datahastigheten. Utbyggnaden har skett både i 900 och 2100 MHz banden.
Källa: Tre

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om våra:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Back To Top
×Close search
Sök