skip to Main Content

Teltonika RUT900

RUT900 är en instegs M2M-router som erbjuder snabb uppkoppling via 3G Routern har wifi och en fyraportars switch med en LAN/WAN-port. Grundläggande router med grundläggande funktioner, DIN-fäste, nätaggregat kablar och antenner ingår. En rad säkerhetsfunktioner, säker uppkoppling via VPN-tunnel, dubbla SIM-platser och bra miljötålighet.

Wifi
Dubbla SIM-platser
Switch med fyra portar
Metallkapsling

För den här produkten erbjuder vi support på svenska via mail. För kontakt med vår support skapa ditt ärende här.

Slut i lager

Lagerstatus: Bes Artikelnr: B600125 Kategori:
RUT900 är en 3G router som erbjuder bra prestanda, routern har både inbyggt trådlöst nätverk, dubbla SIM-kortsplatser och switch. Med RUT900 får du en robust M2M-instegsrouter som ger mycket funktion för pengarna.

3G-router med switch och wifi

Teltonika RUT900 3G router har tre LAN-portar och en WAN-port, routern har också ett snabbt wifi-nätverk. Dessa egenskaper gör routern perfekt för dig som vill koppla upp dig lokalt, både trådlöst och trådbundet. Routerns WAN-port kan anslutas till en fast bredbandsuppkoppling och routern kan då fungerar som standby-enhet om den fasta förbindelsen slås ut. RUT900 erbjuder goda prestanda trots ett attraktivt pris. Routern har också en I/O-port med en larmingång och en utgång för att styra valfri elektrisk förbrukare.

3G-routern har en tålig och skyddande aluminiumkapsling som rymmer en robust konstruktion. I kapslingen ryms SIM-kort och routerns dubbla SIM-kortsplats gör att routern kan koppla upp sig mot två olika operatörer med automatisk omkoppling till andra SIM-kortet vid viss signalstyrka, viss uppnådd datamängd eller vid roaming mellan landsgränser.

9-30 VDC
4 st
Ingår
2 st
3G

Tydliga dioder gör det lättinstallerat

RUT900 har fem lysdioder som indikerar mottagen signal vilket underlättar vid installation. En ytterligare statusdiod gör det enkelt att se routerns status. 3G routern levereras med fyra antenner, två stycken wifi-antenner och två stycken 3G-antenner. Dessa antenner kan bytas mot kraftigare antenner, tack vare att routern har SMA-antennkontakter finns en uppsjö olika antenner att tillgå. Routern levereras med nätverkskabel, antenner, fäste för DIN-skena och nätaggregat som standard.

RUT900 har många nätverksfunktioner, den har stöd för automatisk omstart av routern om den tappar kontakten med omvärlden. Routern kan fjärrövervakas via SNMP och har stöd för SNMP trap. RUT900 har en loggfunktion som underlättar uppföljning av driftsprestanda. Skulle fel i nätet uppstå startar routern om automatiskt, det är också möjligt att starta om routern på distans via SMS.
Router ur olika perspektiv

Om du vill arbeta med uppkoppling via något tunnelprotokoll är detta enkelt. RUT900 har stöd för:
OpenVPN
IPSec
GRE
L2TP
PPTP

Routern har stöd för VRRP, som möjliggör redundant uppkoppling av routrar. Med VRRP kan routern fungera som backup till en annan router.

RTUT900 har PPPoE, möjlighet att skicka och läsa SMS via HTTP POST och HTTP GET. Routern har stöd för fast IP eller Dynamisk DNS. Wifi-nätverket kan fungera som lokal hotspot, även med Radiusserver.

RUT900 kan konfigureras via webläsare eller SMS. Routerns Linuxoperativsystem är mycket stabilt och kan enkelt uppdateras via webläsare. Routern har återställningspunkter vilket är bra vid ändringar i inställningar då det är lätt att ångra senast utförda åtgärd om något går fel. Routern har stöd för konfigurationsprofiler och kan hantera dubbla firmwareversioner där en av versionerna kan fungera som safemode firmware.

RUT900 är en router med grundläggande egenskaper och funktioner för litet mer avancerade applikationer som uppkoppling av maskiner, fastigheter och automationssystem.

Övervakningsprogram

RMS program för routerövervakningTeltonika RMS är namnet på ett övervakningsprogram för Teltonikas routrar. Programmet är utformat för att bekvämt kunna fjärrövervaka och hantera routrar från Teltonika på distans. Verktyget gör det möjligt att fjärrövervaka och fjärrkonfigurera en eller ett större antal routrar på en gång.
teltonika rut900 tillbehör

 • DIN-fäste Teltonika RUT I Plast

  DIN-fäste Teltonika RUT i plast

  DIN-fäste för Teltonikas routrar för montering på 35 mm DIN-skena. Utförande i plast. Snäpps enkelt på DIN-skena.
  78,00kr Ex.moms
 • Spänningskabel Teltonika RUT2xx/9xx

  Spänningskabel Teltonika RUT2xx/9xx

  Fordonskabel för spänningsmatning Teltonika RUT2XX/9XX samt routrar i RUTX-serien upp till 2A förbrukning. Kabeln är avsedd för spänningsmatning av router i fordon, med Molexkontakt.
  97,00kr Ex.moms
 • DIN-fäste Teltonika RUT

  DIN-fäste Teltonika RUT

  DIN-fäste för Teltonikas routrar för montering på 35 mm DIN-skena. Utförd i plåt. Med snabbfäste som är återfjädrande.
  98,00kr Ex.moms
 • Strömkabel Teltonika PR2FK20M

  Strömkabel Teltonika PR2FK20M

  Strömmatningskabel till Teltonikas routrar och andra enheter. Med 4-fyrpolig molexkontakt, 2 m spänningsmatningskabel med fyra ledare och skruvplint/sockerbit.
  98,00kr Ex.moms
 • Strömkabel Teltonika 20 Cm

  Strömkabel Teltonika 20 cm

  Strömmatningskabel till Teltonika routrar och gateways samt Maestro modem och router. Med 4-fyrpolig molexkontakt, 20 cm spänningsmatningskabel och kontakterad med ändhylsor.
  98,00kr Ex.moms
 • Teltonika RMS Molntjänst 10-licenser

  Teltonika RMS molntjänst 10-licenser

  Remote Management System (RMS) är utformat för att bekvämt övervaka och hantera alla Teltonika routrar. Priset avser 10 licenser som du kan fördela fritt över en eller flera enheter....
  230,00kr Ex.moms
 • Out of Stock
  GOA03 Väggantenn För GSM, 3G Och 4G

  GOA03 väggantenn för GSM, 3G och 4G

  Diskret antenn i robust glasfiber för montering på vägg, fasad eller antennmast. GOA03 är en antenn som fungerar för GSM, 3G och 4G-banden samt även låga wifi-bandet. Antennen är...
  280,00kr Ex.moms
 • GPA13 -MIMO-puckantenn För 4G/5G

  GPA13 -MIMO-puckantenn för 4G/5G

  En smidig puckantenn med MIMO, det vill säga dubbla antennelement som passar både 4G och 5G. En antenn perfekt för montering på fordon, kapslingar och betalningsautomater. En antenn som...
  692,00kr695,00kr Ex.moms
 • GPA02 -4G/5G-riktantenn · MIMO

  GPA02 -4G/5G-riktantenn · MIMO

  En 4G/5G-antenn med förstärkning på såväl GSM som 3G-banden. Antennen kan monteras på såväl vägg som antennmast för maximal frihet. Maströrsfästen i metall medföljer i paketet. För 5G fungerar...
  1 155,00kr Ex.moms
 • QuMax Till RUT950/RUT951

  QuMax till RUT950/RUT951

  Robust kapsling med integrerad 4G-riktantenn samt rundstrålande wifi-antenner, allt i en kompakt och prisvärd kapsling som även rymmer en router (Teltonika RUT950/RUT951). Enkel installation Vattentät -IP67 Enkel strömförsörjning Integrerad...
  1 681,00kr Ex.moms
 • QuSpot Till RUT901/950/951

  QuSpot till RUT901/950/951

  Robust kapsling med integrerad rundstrålande 4G-antenn samt en rundstrålande wifi-antenn, allt i en kompakt och prisvärd kapsling som även rymmer en router (Teltonika RUT901/RUT950/RUT951). Enkel installation Vattentät -IP67 Enkel...
  1 765,00kr Ex.moms
 • Out of Stock
  Teltonika RUT230

  Teltonika RUT230

  Teltonika RUT230 är en kompakt 3G-router med anpassad för industri och andra krävande miljöer. Routern är kompakt och har både WAN-port, LAN-port och wifi. En bra router för M2M-applikationer...
 • Teltonika RUT240

  Teltonika RUT240

  Teltonika RUT240 har utgått, välj RUT241 istället. Teltonika RUT240 är en 4G-router med grundläggande egenskaper. Routern hanterar säker uppkoppling via VPN. Den är kompakt och har en WAN-port...
 • Out of Stock
  Teltonika RUT955

  Teltonika RUT955

  Teltonika RUT955 finns endast som beställningsvara då den utgår inom kort, välj RUT956 istället. Om du vill beställa just RUT955 kontakta vår kundtjänst via chatten eller klicka på "begär...
Teknisk specifikation RUT900
Frekvensområde 3G: 800, 850, 900, 1800, 1900 och 2100 MHz
Frekvensområde GSM/EDGE: 850, 900, 1800 och 1900 MHz
Överföringshastighet 3G: 21 Mbit/s max nedladdningshastighet,
5,76 Mbit/s max uppladdningshastighet
Gränssnitt: 3 x Ethernet (LAN),
1 x Ethernet (LAN/WAN)
Mobilnätsstandarder: 3G: HSUPA, HSDPA, UMTS
2G: EDGE, GPRS
Nätverksfunktioner: DHCP, NAT, IPsec, Open VPN, DynDNS, GRE, L2TP, PPTP
Kapsling: Aluminium
Matningsspänning: 9-30 VDC, Nätaggregat med 9 VDC spänning ingår
Strömförsörjning: Nätaggregat medföljer
Temperaturområde: -40 – +75°C
Antennkontakt: SMA (3G), RP-SMA (WLAN) 50 ohm
Kapsling: Aluminium
Vikt: 285 g
Mått (B D H): 80 x 106 x 46 mm
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information

Simkort med FF2

Teltonika RUT900 broschyr
Manual Teltonika RUT900 router

Att komma igång med RUT900 är enkelt och du behöver endast en dator med en webläsare för att konfigurera routern. Här är ett par användbara tips:

Komigångfilmer som går igenom allt från konfiguration till uppdatering av produktens mjukvara. En bra start om du kör fast.

Komigånginstruktion som går igenom de första stegen av konfigurationen. De första steg du behöver göra och samma procedur som beskrivs i filmerna ovan men beskrivet steg för steg.

Du loggar in i routern via webläsaren. För att logga in använd följande:

IP-adress 192.168.1.1.
användarnamn:admin
lösenord: admin01

Vanligaste felen som man gör vid installation är:
1. PIN-koden på SIM-kortet är inte avstängd.
2. Datorn är inte inställd på rätt IP-adress.
3. Fel APN är angivet i routern.

Om vår support

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök