skip to Main Content

Julgransljus kan störa din wifi-routerOfcom, som är den brittiska motsvarigheten till PTS, släppte nyligen en app för smartphones för kunna kontrollera wifi-anslutningens kvalitet och varnade samtidigt för att julgransljus kan påverka kvaliteten i wifi-nätverk.

Naturligtvis är detta meddelande något som känns som att det skall tas med en nypa salt, för inte kan det väl stämma? IFL Science gick till botten med problemet för att se hur det förhåller sig med det påståendet och menar att det på ett sätt stämmer och ett sätt inte.

Kan lampor verkligen störa wifi?

Trådlösa nätverk kommunicerar bland annat via 2,4 gigahertz och här är våglängden väldigt kort samtidigt som den sänder med en låg uteffekt. Julgransbelysningen har i de flesta fall oskärmade ledningar och detta innebär att deras elektromagnetiska fält teoretiskt sätt kan skapa störningar runt granen. Samtidigt menar IFL Science att det skulle krävas en stor mängd ljus för att skapa tillräckligt med störningar för att på allvar försämra wifi-nätverket, granen skulle sannolikt behöva bada i ljus för att det skulle kunna betecknas som en störningsrisk.

Här kommer ett par stalltips inför julen så att du inte saboterar möjligheterna till snabb uppkoppling:

montera gärna wifi-routern fritt, med dekorera den inte med en ljusslinga eller glitter oavsett hur ful den må vara
ställ inte routern nära mikron även om det är frestande med bra täckning medan du värmer på julmatsresterna

Appen från Ofcom i sig kanske hamnade litet i skymundan, men den är genomtänkt eftersom den kontrollerar om det finns faktorer som kan påverka anslutningens kvalitet. Enligt Ofcom finns det cirka sex miljoner wifinätverk bara i Storbritannien som underpresterar på grund av yttre faktorer.

Om du är intresserad av att förlänga ditt wifi-nät med en professionell wifi-lösning, ta en titt på våra wifi-repeaters för svenskt vinterklimat. Med dem kan du överbrygga långa avstånd och repeatera signalen från ditt nätverk vidare utomhus eller i industriella miljöer.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök