skip to Main Content
Virtuella privata nätverk (VPN) har funnits i flera årtionden. Fördelarna med VPN-tjänster är många. För de flesta har dock begreppet blivit synonymt med datasäkerhet och integritet. Det finns flera kategorier av VPN-tjänster som är inriktade på olika användningsområden. Dessa erbjuder olika tunnelprotokoll, olika nivå av skydd, antal samtidiga anslutningar och andra funktioner. Så om det finns så många VPN-tjänster tillgängliga kan man fråga sig vad som är så speciellt med den nyligen lanserade RMS VPN-tjänsten och varför man skulle vilja använda den?

Vad är RMS VPN?

RMS VPN är en tjänst som är utformad för att på distans, till en låg kostnad, hantera storskaliga nätverk. Till skillnad från punkt-till-punkt-VPN-tjänster gör RMS VPN det möjligt att skapa krypterade VPN-tunnlar för säker åtkomst till flera slutpunkter på några sekunder.

Låt oss ge ett exempel

Produktionsanläggningar eller fabriker använder olika PLC:er och HMI:er som körs på olika protokoll. De växande automatiseringstrenderna för sådana enheter kräver att fjärråtkomst möjliggörs för att öka effektiviteten, minska stilleståndstiden och optimera kostnaderna. Genom att använda RMS VPN kan man få säker fjärråtkomst till olika applikationer på den anslutna enheten oavsett protokoll, man kan kontrollera och ändra konfigurationer och utföra andra viktiga uppgifter.
rms-vpn tjänst
RMS VPN kan också vara praktiskt för större företag. Här är ett exempel som är särskilt relevant. Föreställ dig att företagets anställda plötsligt måste övergå till ett scenario med arbete hemifrån på grund av en pandemi. Alla företagets system och databaser är dock endast tillgängliga på plats via LAN. Möjligheterna att utföra sina arbetsuppgifter blir därför mycket begränsade. Med RMS VPN-tjänst är det möjligt att lägga till de anställdas datorer i ett virtuellt nätverk så att de kan nå interna system och tillämpningar hemifrån.

rms-filmklippTeltonika lanserar en ny tjänst för VPN. VPN, eller virtuella privata nätverk, har funnits i flera årtionden. Fördelarna är många. Det finns dock alltid ett hinder för att installera VPN-tjänster. RMS från Teltonika Networks adresserar just detta.

Varför välja RMS VPN?

Teltonika rms på datorAllt som krävs för att skapa ett säkert VPN-nätverk med RMS VPN-tjänst klarar du av med bara några få knapptryckningar, resten av installationsprocessen är automatiserad. Teltonika tillhandahåller en dedikerad VPN-server och slutför OpenVPN-konfigurationen för obegränsat antal VPN-klienter, vilket gör det till en mycket skalbar lösning. Även om OpenVPN är en av de mest betrodda tjänsterna som för närvarande finns på marknaden, är den också känd för ganska komplicerad installation, så varför inte automatisera det?

Dessutom erbjuds för RMS VPN, precis som för RMS Connect-funktionen, en on-demand-tjänst, vilket innebär att man bara betalar för det man använder. Tack vare enkel installation, och möjligheten att göra saker på distans, kan man spara både utbildningskostnader och resdagar för personalen.

Hur ställer man in en RMS VPN-anslutning?

Snabbhet och enkelhet är viktiga nyckelord som beskriver RMS VPN-installationsprocessen. För att upprätta en privat och säker anslutning behöver man bara skapa en VPN Hub i RMS för att lägga till nya klienter och enheter från en lista. Därefter kan man med några få klick aktivera LAN- eller WAN-forwarding och ställa in routes för att nå en eller flera slutenheter inom klientens LAN- eller WAN-nätverk.

Vi erbjuder också en komigång-hjälp för VPN hub, där du får hjälp att sätta upp ditt konto och komma igång. Mer information och länk till bokning hittar du här.

Varje Teltonika Networks-enhet som läggs till i RMS för första gången har dessutom en gratis provperiod.

 • Teltonika RMS Molntjänst 10-licenser

  Teltonika RMS molntjänst 10-licenser

  Remote Management System (RMS) är utformat för att bekvämt övervaka och hantera alla Teltonika routrar. Priset avser 10 licenser som du kan fördela fritt över en eller flera enheter....
  230,00kr Ex.moms
 • Teltonika RMS Molntjänst 100-licenser

  Teltonika RMS molntjänst 100-licenser

  Remote Management System (RMS) är utformat för att bekvämt övervaka och hantera alla Teltonika routrar. Priset avser 100 licenser som du kan fördela fritt över en eller flera enheter....
  1 980,00kr Ex.moms
Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök