skip to Main Content
Digital signage är en växande marknad, bland annat tack vare att allt mer i vårt liv blir både interaktivt och digitalt. Med allt från stora utomhusskyltar till pekskärmar i butik blir budskap och innehåll en viktig komponent, som snabbt skall kunna ändras och anpassas till sitt innehåll. Innehåll som styrs av dataanalyser och trender eller av specifika användare. För sådana system behövs en både stabil och robust uppkoppling.

Mobilnäten perfekt för digital signage

När en skylt skall installeras någonstans så är det otroligt viktigt att uppkopplingen är stabil och säker. Väl installerad är det av yttersta vikt att skylten fungerar utan avbrott och för en installatör på en prispressad marknad gäller det att kunna beräkna ett fast pris för uppkopplingen på varje enskild plats samtidigt som man måste veta att den verkligen fungerar under alla omständigheter. Här är mobilnäten idealiska och bidrar till en förutsägbar kostnad både för installation och för drift. Jämför gärna dessa kostnader med fast installation och situationen är solklar, mobilnäten är oerhört konkurrenskraftiga.

Inga överraskningar med 4G

1. Förutsägbar kostnad
2. Förutsägbara prestanda
3. Hög säkerhet
4. Hög tillgänglighet
5. Snabb installationstid

rut240 4g-router för digital signage

Industriella nätverk och switcharBefintliga nätverk

Vi tangerade det ovan, 4G-routrar behöver inte stöd av en befintlig infrastruktur som ethernet eller wifi. Vi får ibland frågan om våra routrar kan använda en befintlig wifi-anslutning eller befintligt fast nätverk, och visst de kan använda en existerande uppkoppling som primär eller sekundär uppkoppling om du vill ha flera sätt att koppla upp enheterna. Men, även om detta verkar som en enkel och kostnadseffektiv lösning, finns det fler fällor än det kanske finns fördelar.

För det första är det servicekvalitet som många slutkunder vill att en integratör garanterar. Att garantera tillgången till fasta internetanslutningar är inte lätt, särskilt om det är ett nätverk som delas av andra system på en viss plats. Att garantera att kunden alltid kan nå skylten blir svårt när system kan bli överbelastade, tappa kontakten eller drabbas av timeouter.

Befintliga Wifi-anslutningar lider litet av samma problem, tillgången är osäker och svår att garantera.

Ett sista alternativ är att beställa en egen trådbunden WAN-anslutning med kabel eller fiber men detta är varken kostnadseffektivt eller skalbart. Kostnaderna ökar dramatiskt och systemet kan ta veckor, om inte månader, att installera.

Robust och mångsidig hårdvara

De digitala budskap som skall visas laddas antingen upp till en mediespelare ansluten eller integrerad i skylten eller så kan man istället streama budskapet direkt, allt beror på tillämpningen. Det viktiga är att ta höjd för att det alltid skall fungera, en konsumentrouter eller USB-sticka med mobilt bredband är inte designade för att fungera kontinuerligt, vi vet, vi har själva testat och många kunder kontaktar oss när deras USB-modem visat sig svajigt.

Det digitala mediet är beroende av att nätverkshårdvaran erbjuder en stabil uppkoppling. Det uppnås genom att använda hårdvara baserad på komponenter som motstår alla typer av miljöer med både värme, kyla, fukt och vibrationer. En router anpassad för drift i allt från fordon till industriella miljöer är därmed det bästa valet.

Säkerhetsrisker i IT-systemSäkerhet och skydd mot intrång

Det ställs ytterligare krav på hårdvaran, den skall erbjuda en säker nätverksmiljö så att inte budskapet på skylten kan påverkas av utomstående. Detta kan lösas genom både en VPN-tunnel, det vill säga en säker uppkoppling, samt att routern har en brandvägg. Många fastighetsägare (köpcentra, flygplatser, idrottsarenor) har en befintlig nätverksinfrastruktur på platsen men som utomstående aktörer är det svårt att garantera att det nätverket är driftstabilt och säkert, därmed är mobilnäten ett säkrare val.

Rätt val av router

En installation skall rymma mediaspelare eller en dator, en skärm samt nätverkshårdvara som router med antenner och nätaggregat. Detta ställer ibland krav på små yttermått hos routern och då vi brukar därför rekommendera att titta på en mindre router som RUT240, ICR-1601 eller varför inte TRB140-integrationskort.

För den som har en litet mer mediaintensiv installation kan det vara bra att titta på exempelvis någon av de litet kraftfullare routrarna som EN2000, RUT950 eller ICR-3231.

Tre routrar för digital signage:
 • Teltonika RUT200

  Teltonika RUT200

  Teltonika RUT200 är en 4G-router som är en variant av RUT240/RUT241. Routern hanterar säker uppkoppling via VPN. Den är kompakt och har en WAN-port och en LAN-port. En kompakt...
  1 099,00kr Ex.moms
 • Teltonika RUT951

  Teltonika RUT951

  Teltonika RUT951 är en snabb och robust router med inbyggd switch som bygger på arvet från RUT950. Dubbla SIM-platser, wifi och en rad funktioner för att säkerställa att routern...
  2 080,00kr Ex.moms
 • Teltonika RUTX09

  Teltonika RUTX09

  Teltonika RUTX09 är en 4G router med god kapacitet och robust konstruktion. Routern erbjuder säkerhet och stabilitet samtidigt som den har bra prestanda. Routern har inbyggd nätverksswitch (gigabit). Routern...
  2 799,00kr Ex.moms

ensite skärmdump

Övervakat och säkert

Genom att välja en router som har en centraliserad övervakningsprogramvara kan routrar installerade var som helst i världen övervakas. Detta gör att alla driftavvikelser rapporteras in i god tid. Proaktivt underhåll gör att serviceåtgärder kan sättas in innan avbrottet är ett faktum. Flera av våra routrar kan övervaka driftstemperatur och meddela avvikelser samt kompletteras med sensorer för att övervaka andra mätvärden. Tack vare att många övervakningsprogram har API-er kan de integreras med andra överordnade system vilket ytterligare underlättar normal driftövervakning.

Många av våra routrar har även stöd för rapportering av sensordata och driftsstatus till externa plattformar som AWS, Microsoft Azure eller Telenor Connexion MIC.

Installera var som helst

Routrar med SIM-kort i digitala bildskärmar kan med lätthet installeras var som helst i världen där mobilnät finns. Globala SIM-kortslösningar med roaming mellan olika länder för det lätt att distribuera och skala. Integratörer kan på ett tillförlitligt hantera och leverera innehåll runt om i världen. Bonusen är full kontroll över kommunikationskedjan, minskade installations- och servicekostnader och möjligheter att lättare utforma servicenivåavtal (SLA) med slutkunder.

Genom smidig roaming kan operatörer erbjuda stabil uppkoppling nästan oavsett var du vill exportera din lösning.

Hitta rätt antenn

Kabinett för digital signage kan ofta monteras i offentliga miljöer eller utomhus, vi rekommenderar därför att använda en tålig och vattenskyddad antenninstallation, exempelvis en puckantenn, som många av våra kunder inom digital signage använder. Här nedan hittar du flera tips på de vanligaste antennerna för digital signage, där bara puckantennen är avsedd för utomhusbruk.

 • GKA03 Kretskortsantenn Med Kabel

  GKA03 kretskortsantenn med kabel

  GKA03 är en tunn kretskortsantenn avsedd för integration eller inbyggnad. Antennen levereras med 20 cm kabel och vinklad SMA hane eller RPSMA hane kontakt. GSM/3G/4G/5G (ej 3,4-3,8 GHz) Fungerar...
  94,00kr96,00kr Ex.moms
 • GSA01 Självhäftande Antenn/patchantenn

  GSA01 självhäftande antenn/patchantenn

  Diskret, självhäftande, testvinnande antenn för mobilnäten och för wifi. Fäster på de flesta underlag. Antennen levereras med 2,5 meter kabel och SMA-hane. En antenn som vann bäst i test...
  134,00kr Ex.moms
 • GPA13 -MIMO-puckantenn För 4G/5G

  GPA13 -MIMO-puckantenn för 4G/5G

  En smidig puckantenn med MIMO, det vill säga dubbla antennelement som passar både 4G och 5G. En antenn perfekt för montering på fordon, kapslingar och betalningsautomater. En antenn som...
  692,00kr695,00kr Ex.moms
Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök