skip to Main Content

Landsbygd 4GPTS förelägger Net4Mobility att uppfylla de täckningskrav som anges i bolagets tillståndsvillkor för 800 MHz-bandet, i ett av tillstånden för 800 MHz-bandet som PTS auktionerade ut under 2011 angavs krav på täckning och utbyggnad vilket PTS menar inte uppfyllts än. Net4Mobility som är Telenor och Tele2s gemensamma bolag skulle under 2013 ha täckt 471 adresser.

Täckningen är inte tillräckligt bra

Post- och telestyrelsen menar att bolagets utbyggnad inte nått upp till detta och förelägger bolaget att genomföra en utbyggnad under 2015. Täckningskravet är framtaget för att personer i bostäder och som driver företag som vill ha bredband men saknar möjlighet att få det via fast uppkoppling skall kunna få bredbandstäckning med minst 1 Mbit/s. Kravet är framtaget för att kunna nå regeringens mål att alla hushåll och företag bör ha goda möjligheter att använda sig av elektroniska samhällstjänster och service via bredband.

Täckning eller otäckning

Täckning eller otäckning kommer att fortsätta vara en viktig fråga även under 2015, det är vår gissning. I en intervju med Computer Sweden angående 4G-nätens fortsatta utbyggnad under 2015 menar Tommy Ljunggren, utvecklingschef för Telias mobilnät, att det framförallt är täckning som de svenska kunderna efterfrågar.

– Vi bygger ut vårt nät för 4g och 3g som när de är klara under året kommer täcka cirka 90 procent av Sveriges yta. Så god yttäckning för tal och bra mobilt bredband kommer väldigt få andra länder i Europa ha, särskilt med tanke på att Sverige är Europas femte största land till yta, säger Tommy Ljunggren till Computer Sweden.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök