skip to Main Content

Idag var vi på blixtvisit på Telias M2M symposium, på grund av andra aktiviteter kunde vi bara stanna en kort stund men hade chans att lyssna på anförandet av Telia Soneras Lars Nyberg som berättade att en av de framtida utmaningarna för alla operatörer är att säkra kvaliteten i näten. Att 4G lanserats beror på den ständigt ökande efterfrågan på bandbredd. Lars Nyberg beskrev M2M som ”the third wave of telecom revolution” och att M2M är en viktig framtida inkomstkälla för Telia och andra operatörer. I dagsläget så är det en viss förskjutning i vilka som använder näten och vilka som betalar, 90% av trafiken i näten är data medan 80% av intäkterna kommer från telefonsamtal, målet är att man i framtiden skall betala för sin användning.

Samarbete med Ericsson

En av nyheterna som släpptes vid seminariet var att Teliasonera och Ericsson har ingått ett avtal där Teliasonera Global M2M Services kommer implementera Ericssons Device Connection-plattform. Avtalet sägs vara en del av Teliasoneras ökade fokus på M2M och plattformen kommer främst att användas för de nordiska och baltiska marknaderna även om Telia strävar efter en upplevelse som skall vara sömlös över hela europa.

Även Ericsson medverkade och stödde Telias syn på den tredje vågen av telekomrevolution även om Ericsson benämner det the networked society. Om fem år uppskattar Ericsson att 50% av abonnenterna globalt kommer att ha tillgång till LTE medan 85% av abonnenterna kommer att täckas av 3G.

LTE kommer vara tekniken

Att LTE långsiktigt kommer vara den teknik framtidens mobilnät kommer att byggas på känns självklart. Och att utmaningar som säkerhet, tillgänglighet, integritet och kapacitet är faktorer som präglar uppkoppling av processer och maskiner idag och imorgon, det får anses lika självklart.

Idagsläget pratas det fortfarande om 50 miljarder uppkopplade maskiner även Telia gärna vill höja den siffran. Frågan är dock om det är realistiskt med fler än 10 maskiner per invånare på jorden inom sju till åtta år, men sannolikt kommer den siffran förr eller senare att infrias.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök