skip to Main Content
Radwin är en tillverkare av radiolänkar som används som bland annat backhaul-lösningar i NLOS (non-line-of-sight) system, det vill säga där det inte är fri sikt mellan stationerna. Radwin har presenterat (och patentsökt) en Drone som skall förenkla kartläggningen av trådlösa nätverk i till exempel stadsmiljö.


Drönare kartlägger trådlöst nät

Snabbinstallerad radiolänk tack vare drönare

Radwins Site Survey Tools är en mjukvara som kan användas för att snabbt avgöra om en plats kan användas för att installera en radiolänk. Det finns dock fall där tillgång till en plats i verkligheten för att validera dess lämplighet är problematisk (exempelvis när en sådan plats är på ett hustak eller i en väl trafikerad gatumiljö). För att möjliggöra enklare installation presenterar RADWIN en drönare som är fullt utrustad med Site Survey Tools och som kan använda sig av systemets smarta Beam-Forming antenn. Genom att dronen kan navigeras att nå en potentiell plats kan testet utföras snabbt och exakt, det behövs inte ens ett speciellt fordon för att få upp radiolänken i luften, allt som behövs ryms i en normal personbil.

Väl i luften scannar drönaren potential anslutning i 360 graders område på bara några sekunder, samtidigt som den tar hänsyn till alla parametrar för att säkerställa att platsen har god anslutning.

Den nya innovationen skall hjälpa installatörer och användare att minska deras tid att få ut sin lösning på marknaden och förenkla verksamheten genom att kunna bygga ut näten snabbare. RADWIN Drone är fullt utrustad med Site Survey Tools och Smart Beam-Forming antenn vilket ger ett verkligt revolutionerande koncept. Denna lösning gör det möjligt för internet- och mobiloperatörer att optimera backhaulsystemen och snabbt hitta en bra placering för varje station där man sparar tid och kostnader.

Smartare nät med smartare antennteknik

Att angripa installationen av radiolänken med hjälp av en drone är en smart taktik. Systemet fungerar inte med alla Radwins länkar men är framtaget för RADWINs 5000 JET som erbjuder både hög hastighet och samma egenskaper som en runtomstrålande radiolänk men med fördelarna hos en punkt till punkt länk. Med hjälp av smart antennteknik ändras formen på antennens strålningsmönster med varje ny sändning. Eftersom systemet sänder i tidsluckor kan systemet hålla reda på i vilken riktning varje station finns och anpassa strålningsmönstret mellan varje sändning så att varje station får en koncentrerad sändning och omgivande stationer, ja de lämnas utan tills det är deras tur. Genom detta förfarande kan störningar från omgivande stationer minimeras eftersom mottagningen också är koncentrerad i den riktning där den för stunden sändande stationen är placerad. På detta sätt kan stationer i olika riktningar täckas men sändningen blir lika koncentrerad som med en punkt till punkt länk.

Länken formar sitt strålningsmönster

Länk med smart antennteknik

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök