skip to Main Content
Teltonika har presenterat en uppdatering av RUTX10/RUTX11 som gör det möjligt att använda våra populära sensorer och beacons från ELA innovation.

Bluetooth-sensorer och beacons med Teltonikas routrar

Användningen av Bluetooth växer snabbt. Att skapa IoT-projekt och skala dessa är inte längre få organisationer förunnat. Med BLE och våra  sensorer från ELA är det ekonomiskt att implementera både IoT-sensorer och beacons. RUTX10 och RUTX11 är de första routrarna från Teltonika som har inbyggd Bluetooth Low Energy (LE). Det är ett utmärkt protokoll för IoT-enheter då de har en begränsad strömförbrukning och autonomt kan fungera är ut och år in med batteridrift.

sensordata via bluetooth
sensordata via bluetooth

RUTX-serien nu kompatibel med ELA

Med RUTX10 och RUTX11 kan du ansluta sensorer direkt till routern istället för att behöva lägga till en USB-dongel eller annan kringutrustning. Detta eliminerar behovet av ytterligare hårdvara, och minimerar därför det övergripande lösningens ekosystem och du får färre enheter som kan krångla helt enkelt, färre single point of failure och enklare installation.

RUTX-serien med BLE-gränssnitt är nu redo att användas med BLE-sensorer och beacons från ELA innovation. Bluetooth LE-funktionen gör det enkelt att koppla upp sensorer av alla typer, former och storlekar som kan hämta in sensordata, visa närvarostatus eller förhindra att olyckor inträffar.

Exempel på användningsområden är

Säkerhetsapplikationer

Räkna människor i tunnlar
Stöldskydd
Accesskontroll för människor och fordon

Telematik

Övervakning av temperatur i lastbilar
Identifiera tillgångar automatiskt
Spåra utrustning på flygplatser, uppställningsplatser och liknande

Tillgångar

Automatisk inventering
Smarta byggnader med övervakning av temperatur och luftfuktighet
Övervakning av industriell utrustnings temperatur
Datacenter temperaturövervakning
Fuktighetsövervakning i växthus

blue-puck mov

Beacons kan användas för att identifiera tillgångar som en trailer till en lastbil, en dörr eller grind. Sensorerna kan användas för temperatur, fukt, rörelse eller anslutas till industriella givare.

Du kan skicka data från dessa sensorer och beacons via MQTT-protokoll till din server eller IoT-plattform och du kan ansluta åtskilliga sensorer och beacons inom området de täcker, upp till 500 meter (i öppna områden).

Para med NFC

RUTX10- och RUTX11-routrar kan kopplas ihop med upp till 200 BlueCoin/BluePuck-sensorer samtidigt. För att aktivera sensorerna måste du hålla en NFC-aktiverad telefon nära sensorn och använda en app för att skriva NFC-taggen till sensorn, eller använda en separat programmeringsenhet som är USB-ansluten.

Dessutom kan du automatiskt hitta alla Bluetooth-sensorer som är inom räckvidd genom att utföra en Bluetooth-skanning i RUTX-routrarnas WebUI.

Teltonika erbjuder också olika SDK, som låter dig enkelt ladda ner/visa data, kontrollera enheten och skapa sofistikerade datafilter eller triggers baserade på sensordata.

Sensorerna från ELA Innovation finns i en uppsjö av olika modeller, ovanstående är bara några exempel. För dig som vill läsa mer om dessa titta i vår sektion för Bluetoothsensorer.

 • Teltonika RUTX10

  Teltonika RUTX10

  Teltonika RUTX10 är en robust router med gott om högpresterande anslutningar. Routern har fyra Gigabit Ethernet-portar, kraftfull wifi och Bluetooth. Routern har både en kraftfull processor och gott om...
  1 852,00kr Ex.moms
 • Teltonika RUTX11

  Teltonika RUTX11

  Teltonika RUTX11 är en 4G router med mycket väl tilltagen processorkraft och en robust konstruktion. Routern erbjuder både säker och stabil uppkoppling i kombination med bra prestanda. Routern har...
  3 198,00kr Ex.moms
Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök