skip to Main Content

Teltonika RUT950 är en 4G-router med inbyggd wifi och nätverksswitch. Den har har stöd för LTE kategori 4 vilket innebär upp till 150 Mbit/s i nedladdningshastighet, dessutom kopplar routern automatiskt över till 3G eller GSM och 4G utbyggnad saknas. Routern har dubbla SIM-kortsplatser för automatisk överkoppling till en sekundär operatör för ökad säkerhet.

4G-router med switch och wifi

TeltonikaRUT950 har en nätverksswitch med tre stycken LAN- och en WAN-port, den har även wifi för uppkoppling via lokalt trådlöst nätverk. Med RUT950 är det möjligt att koppla upp sig lokalt både trådlöst och via vanligt nätverk vilket utökar möjligheterna till anslutning av externa enheter. 4G-routerns WAN-port kan anslutas en fast bredbandsuppkoppling och då kan routern fungera som en reservuppkopplingsväg om den ordinarie uppkopplingen slutar fungera.

Teltonika RUT950 4G router

Routern har ett attraktivt pris men erbjuder bra prestanda för tillämpningar som kräver snabb uppkoppling via 4G eller 3G-nätet (där routern kan kommunicera med upp till 42 Mbit/s nedladdningshastighet). Routern har en kompakt och tilltalande men tålig aluminiumkapsling som rymmer dubbla SIM-kort. Routern kan skifta SIM-kort automatiskt beroende på signalstyrka, datamängd eller andra roamingparametrar.

9-30 VDC
4 st
Ingår
2 st
4G/LTE
Ingår

Lätt att installera

Teltonika RUT950 har en överskådlig statusindikering och fem lysdioder som visar signalstyrka på fronten. Routern har dubbla wifi-antenner och dubbla LTE-antenner som medföljer vid leverans, dessa kan bytas mot kraftigare antenner om behov uppstår. Routern levereras också med fäste för DIN-skena och nätaggregat med Molex-kontakt som standard.

RUT950 har en rad inbyggda nätverksfunktioner och funktioner för automatisk omstart om routern tappar kontakt med omvärlden. Det är även möjligt att starta om enheten på distans via SMS. Routern har en loggfunktion vilket underlättar uppföljning av driftsprestanda. Routern kan även övervakas via såväl SNMP som SNMP trap.
Teltonika 4G-router

Säkra uppkopplingar

Routern kan fungera som backup till ordinarie WAN och har stöd för VRRP som är ett protokoll för redundant uppkoppling av routrar.

Routern har PPPoE, möjlighet att skicka/läsa SMS via HTTP-protokollets POST/GET, den kan användas med SIM-kort med fast IP-adress eller med Dynamisk DNS. Wifi-nätverket kan fungera som hotspot såväl med som utan Radiusserver.

RUT950 konfigureras via såväl webläsare som via SMS. Routern har ett Linuxoperativsystem och uppdatering av firmware sköts enkelt via webläsare. Det finns möjlighet att ange en återställningspunkt vilket är bra vid ändringar i programmeringsinställningarna. Routern har även stöd för konfigurationsprofiler och möjlighet till två firmwareversioner där en firmwareversion kan fungera som safemode firmware, det vill säga en version routern kan återgå till om någon egenskap inte fungerar tillfredsställande.

Routern har stöd för

OpenVPN
IPSec
GRE
L2TP och
PPTP

Övervakningsprogram

RMS program för routerövervakningTeltonika RMS är ett routerövervakningsprogram utformat för att bekvämt kunna övervaka och hantera routrar från Teltonika. Verktyget gör det möjligt att fjärrövervaka ett stort antal routrar i fält och gör det möjligt att fjärruppdatera enheter i batch.

Teltonika RUT950 med tillbehör
RUT950 är en router med de mest grundläggande funktioner och tekniska egenskaper för uppkoppling av till exempel reklamskyltar, nätverkskameror, parkeringsautomater och automationssystem.

Testa en 4G-router med SIM-kort i 30 dagar utan kostnad

Manual Teltonika RUT950 router
Film: grundkonfiguration
PPtP-instruktion (kräver lösenord)

Teknisk specifikation RUT950
Frekvensområde 4G: 800, 900, 1800, 2100 och 2600 MHz
Frekvensområde 3G: 900 och 2100 MHz
Frekvensområde GSM/EDGE: 900 och 1800 MHz
Överföringshastighet 4G: 150 Mbit/s max nedladdningshastighet,
50 Mbit/s max uppladdningshastighet
Överföringshastighet 3G: 3G 43,2 Mbit/s max nedladdningshastighet,
5,76 Mbit/s max uppladdningshastighet
Gränssnitt: 3 x Ethernet (LAN),
1 x Ethernet (WAN)
Mobilnätsstandarder: 4G LTE
3G HSPA+, HSUPA, HSDPA, UMTS
2G EDGE, GPRS
Nätverksfunktioner: DHCP, NAT, IPsec, Open VPN, DynDNS, GRE, L2TP, PPTP
Kapsling: Aluminium
Matningsspänning: 9-30 VDC, Nätaggregat med 9 VDC spänning ingår
Strömförsörjning: Via Molex-kontakt
Temperaturområde: -40 – +75°C
Antennkontakt: SMA (4G), RP-SMA (WLAN) 50 ohm
Kapsling: Aluminium
Vikt: 285 g
Mått (B D H): 80 x 106 x 46 mm
Artikelnummer: B600024
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information
GSM, 3G och 4G uppkoppling stöds av produkten
150 Megabit/s via mobilnäten

Vattentät kapsling för Teltonika routrar

Routerkapsling för Teltonika routrarVattentät kapsling för RUT950 routern. En komplett låsbar kapsling med batteribackup som tillval, rymmer router och antenner!

Teltonika kapsling

4G-antenn

LTE antenn med MIMOEn bra 4G-uppkoppling underlättas av en bra antenn, varje 4G-produkt behöver dubbla antenner för att nå höga hastigheter.

MIMO-antenn

4G router SmartFlex

SmartFlex RoutrarIndustriell 4G router, en router med snabb processor och massor av tillvalsmöjligheter för riktigt krävande applikationer.

SmartFlex router

4G router EN-2000

EN-2000 router med wifi från EncoreEn 4G-router med dubbla ethernetportar anpassad för krävande och kritiska tillämpningar.

EN-2000

Back To Top
Sök