skip to Main Content
GPS-funktionen finns som standard i UR5i v2 F och LR77 v2 F routrar (bara i Fullversionen alltså, inte i Basicversionen) och informerar om routerns position. GPS-mottagaren är standardmonterad i dessa routrar och tar emot signaler från det amerikanska satellitsystemet NAVSTAR GPS.

LTE router med GPS, så här fungerar det

GPS-modulen är sammanbyggd med 3G- respektive 4G-modulen och tar inga av routerns extraportar i anspråk. Modulen är integrerad i routern för en kompakt och smidig lösning. GPS-mottagaren beräknar routerns exakta position baserat på information från GPS-satelliterna (latitud, longitud, höjd, hastighet, rörelseriktning och exakt tid).

Den inbyggda GPS-modulen tar emot all denna information oberoende av routerns mottagning och sändning av 3G/4G-data. Eftersom GPS-data tas emot av en separat mottagare har följaktligen dessa routrar ytterligare en antennkontakt på fronten, antennkontakten är placerad i mitten på frontpanelen, se vidare på nedanstående bild.
3G router med GPS

GPS-funktionen finns endast implementerad i routermodellerna UR5i v2F och LR77 v2F där funktionen är standard. Värt att beakta är att om du vill använda routerns wifi-expansionsmodul i någon av dessa routrar så tas en av de två 3G-/4G antennkontakterna bort på framsidan. För UR5i v2 F så innebär det ingen prestandaförsämring. För LR77 v2 F innebär det att du teoretiskt inte kan nå högre hastigheter än c:a 20 Mbit/s då diversitetsfunktionen försvinner.

LTE router med både GPS och wifi
GPS-mottagaren kommunicerar med protokollet NMEA 0183. För att få en fullt fungerande GPS måste du komplettera routern med en yttre GPS-antenn som gör det möjligt att samla in data från GPS-satelliterna. I vissa fall måste även en programvarumodul för GPS installeras i routern, det är en enkel procedur som innebär att du via en webläsare laddar upp en programfil i routern. GPS-programvarumodulen bearbetar informationen från GPS-mottagaren och distribuerar informationen på olika sätt, antingen till webgrässnittet eller skickar det vidare via NMEA-protokollet.
Installera programvara

Information via webgränssnitt

Programvarumodulen har en egen konfigurationswebsida. Grundläggande information om position, driftsparametrar, datum och rörelsehastighet syns här (bilden ovan). På samma sida finns även en länk till Google Maps och om du klickar på den länken kommer du att omdirigeras till Googles karttjänst där du kan se routerns verkliga position.

Data via NMEA-protokollet

NMEA-data kan distribueras via expansionsportarna PORT1 och PORT2 samt USB-porten. Dessa alternativ kan du ställa in på den konfigurationssida vi nämnde ovan. Data skickas från routern till den valda porten i formatet NME0183. Om du vill fjärransluta till en server använder du SNMP TRAP. Du kan ange IP-adressen för routern och tidpunkt för tidsinställd överföring via SNMP TRAP. Denna lösning är mycket lämplig för att överföra positionsdata till en fjärrserver och driftsdata lagras på en annan enhet som alltid kan vara tillgänglig även om routern inte är inom täckningsområdet.

Teknisk specifikation
Antenna 50Ω – active, passive
Protocols NMEA 0183 v3.0
Frequency 1575.420MHz
Sensitivity Tracking: -161dBm
Acquisition (Assisted): -158dBm
Acquisition (Standalone): -145dBm
Acquisition time Hot start: 1 s
Warm start: 29 s
Cold start: 32 s
Accuracy Horizontal: lower than 2m (50%); lower than 5m (90%)
Horizontal: lower than 2m (50%); lower than 5m (90%)
Horizontal: lower than 2m (50%); lower than 5m (90%)
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information
LR77 LTE router och UR5i v2 3G router med GPS
LR77v2 router

LTE router LR77 v2

4G routern LR77 v2 erbjuder hastigheter på upp till 100 Mbit/s via mobilnäten med fallback till 3G.

LR77 v2

Router med 3G och robust metallkapsling

3G router UR5i v2

Robust 3G router med GPS som standard i full-version. Upp till 14,4 stabila Mbit/s via 3G-nätet.

UR5iv2

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök